Sari la conținut

Piața imobiliară brașoveană, expansiune în pandemie: cererea pentru case și terenuri a crescut cu 50%

piata-imobiliara-brasoveana-expansiune-in-pandemie-cererea-pentru-case-si-terenuri-a-crescut-cu-50

Pandemia a crescut interesul brașovenilor pentru proprietățile rezidențiale. Astfel, pe parcursul anului trecut s-a înregistrat un interes tot mai mare pentru achiziția de case și terenuri, ajungându-se la o creștere de 50% față de 2019. În replică, și numărul ofertelor de proprietăți rezidențiale puse pe piață în 2020 a crescut cu 13% față de perioada similară din 2019.

Interesul pentru achiziția de apartamente a rămas relativ constant în 2020 față de 2019, chiar dacă prețul pe metrul pătrat a crescut cu 30%, de la o medie de 970 euro/mp în 2019 la 1277 euro/mp în primul trimestru din 2021.

”Brașovul este un oraș cu o piață imobiliară cu potențial mare de dezvoltare, iar evoluția a fost una pozitivă inclusiv în pandemie. Trendul multianual arată o creștere constantă încă din 2019, susținută și de tendința ultimelor luni, pe fondul unui volum mare de cereri. Astfel, fie că locuitorii se orientează către apartamente de cumpărat, de închiriat, vânzarea unei proprietăți sau închirierea unor spații comerciale, echipa noastră le poate oferi consiliere și informații relevante atât în sfera imobiliară, cât și în domeniile conexe precum bancar, juridic și de investiții”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

Cea mai rapidă creștere este în cazul locuințelor noi, iar diferența o face zona în care acestea se găsesc. Astfel, în zonele ultracentrale prețurile apartamentelor urcă peste 1400 euro/mp, în timp ce în zonele mai accesibile prețurile pornesc de la 850 euro/mp. Una dintre cele mai bine cotate zone este Drumul Poienii, unde prețurile/mp pot ajunge până la 1820 de euro.

„Cu toate această tendință de creștere, media prețurilor este mai scăzută decât în alte orașe mari din țară; astfel prețul mediu este de 1350 euro/mp în București și 1630 euro/mp în Cluj-Napoca, ceea ce poziționează Brașovul pe harta oportunităților importante, atât pentru cumpărători, cât și pentru potențialii investitori”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani, fiind înființată de Cătălin Priscorniță, cu o largă experiență în imobiliare.


Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca și din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de afaceri, și peste 150 de angajați și colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacții totalizând mai mult de 65 milioane euro.


Blitz este membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) și un reper de bune practici în industria imobiliarelor. În 2020, Cătălin Priscorniță, CEO Blitz a primit premiul de ”Leadership-ul anului în imobiliare”.

Comentarii

Ultimă oră