Sari la conținut

Piaţă imobiliară din Braşov, într-o continuă dezvoltare

piata-imobiliara-din-brasov-intro-continua-dezvoltare

Prima parte a anului curent a înregistrat pe piaţa imobiliară o adevărată mişcare, semn că dezvoltarea din acest punct de vedere este o cerere pe piaţă. Preţurile au crescut semnificativ,


Braşovul fiind plasat într-un top 3 al creşterilor. Metrul pătrat a ajuns să fie estimat la 1000 per mp, ceea ce ridică mult şi din pretenţiile actuale şi viitoare ale proprietarilor şi dornicilor de a fi proprietari sau, de ce nu, chiar şi a chiriaşilor.


Din punct de vedere imobiliar, piaţa din Braşov a cunoscut avânt. Aşa se explică şi interesul crescut pentru zone precum cartiere rezidentiale Brasov. Nivelul de trăi a crescut de asemenea, astfel că se pune un mare preţ pe posibilităţi, confort, dorinţe şi planuri de viitor ce vizează o înaltă clasă. Cum se explică o astfel de creştere? Pe de-o parte există şi dezvoltatori imobiliari care profită de contextul imobiliar favorabil. Aşadar investesc, oferă pe piaţă noi locuinţe, cresc şi extind atât opţiunile, cât şi nivelul calitativ al tipurilor de apartamente.


Se pare că publicul de pe piaţa de imobiliare s-a cam săturat de apartamente vechi, pentru că o dată cu anii sunt şi anumite pretenţii şi anume ajustări strict necesare. Nu numai compartimentarea ceauşistă dezavantajează, ci şi ceea ce ţine de construcţiile în sine, siguranţa lor din punct de vedere seismic şi nu numai. Pentru ca o locuinţă să fie acceptabilă în zilele noastre se necesită adapatări la concepte altfel faţă de cele din trecut. Aşadar, sistemul de instalaţie electrică, termică, cunoaşte noi posibilităţi. Asta se aplică mai uşor în cazul construcţiilor noi decât la cele vechi.


Alegând din start un apartament ce oferă toate la pachet şi nu implică deranjul de a mai renova în viitorul prea apropiat, viitorii proprietari se simt avantajaţi şi de finanţările posibile. Creditarea este încă o opţiune, una chiar favorabilă. Programul Prima Casă este doar unul de amintit, caz în care şi avansul este mai mic, însă şi garantarea din partea statului încurajează. Şi statul la rândul său încurajează achiziţia de locuinţe mai noi printr-un astfel de program.


Secţiunea de imobiliare Braşov este una amplă şi pentru toate buzunarele. Din fericire, o dată cu acest boom imobiliar s-au adaptat şi tipologiile, pentru ca nu numai cei de o anumită clasă să poată accesa posibilitatea de achiziţie a unui apartament. Aşadar, există şi locuinţe cu spaţii vaste, altele mai mici; cert este că aparte de interesul propriu şi intim, un spaţiu în Braşov are şi potenţial turistic.


Iată deci un teren ce se speculează, de unde şi alt motiv pentru care investiţiile în zonă merg pe o linie ascendentă.


Aşteptările din acest punct de vedere vizează şi creşteri chiar mai mari de atât. Din fericire, cantitatea ofertelor se completează şi cu calitatea acestora. Rămâne însă o recomandare specifică ca alegerile să ţină cont şi de dezvoltatorul care a pus pe picioare un anume complex, din cadrul căruia vă doriţi să achiziţionaţi o locuinţă. De preferat, să mergeţi pe recomandări şi pe criterii realisite ce demonstrează avantajul alegerii.

Comentarii

Ultimă oră