Sari la conținut

Piața Sfatului a fost miercuri, o oră „Piața Tricolorului”

piata-sfatului-a-fost-miercuri-o-ora-piata-tricolorului

Tinerii liberali braşoveni au desfăşurat ieri, 31 octombrie 2018, în Piaţa Sfatului din Braşov, un steag al României de mari dimensiuni.

Evenimentul a făcut parte din campania naţională „Caravana Tricolorul”, prin care TNL sărbătoreşte 100 de ani de la Marea Unire.


    Acţiunea de la Braşov a durat în jur de o oră, a avut loc între orele 15.30 şi 16.30, iar la eveniment au participat zeci membri ai Organizaţiei de Tineret Braşov a PNL.

Drapelul desfăşurat în Piaţa Sfatului măsoară 30 de metri lungime şi 10 metri lăţime, tricolorul de mari dimensiuni urmând a ajunge în data de 25 noiembrie la Alba Iulia, unde va fi arborat.

„Anul acesta sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de la momentul în care drumul României s-a schimbat definitiv prin efortul admirabil al unei generaţii de oameni politici extraordinari, adevărate modele de urmat. Printre aceştia s-au numărat liderii liberali în frunte cu Ion I.C. Brătianu, personalitate politică incontestabilă, negociator remarcabil al intereselor României şi factorul principal în recunoaşterea Marii Uniri în 1919 - 1920, la Paris”, susţin tinerii din liberali braşoveni.

Acest gen de acţiuni nu reprezintă o noutate pentru România.

Astfel, în urmă patru ani, Acţiunea Platforma Unionistă 2012 a organizat un „turneu naţional”, desfăşurând în mai multe oraşe un drapel cu lungimea de 150 m, acţiune prin care tinerii din Republica Moldova şi-au exprimat dorinţa de unire cu România.

Comentarii

Ultimă oră