Sari la conținut

Un alt boom dat de Primăria Braşov! După ce au mărit taxele locale cu 20 de procente, reprezentanţii municipalităţii vor cu tot dinadinsul să aducă în pragul falimentului comercianţii braşoveni.

Chiria cu 43% mai mare. Comercianţii braşoveni dau din colţ în colţ şi se împrumută de bani de la rude, pentru a-şi putea plăti chiria la tarabe, taxă care a fost majorată de primărie la începutul anului. Unii dintre ei au ajuns la 40 de ani să ceară ajutorul părinţilor pentru a reuşi să-şi crească la rândul lor copiii. Chiria la o tarabă pentru o zi a crescut de la 7 la 10 lei. Asta înseamnă că un comerciant plăteşte lunar 280 de lei.

„Mulţumim aleşilor”. „E foarte mare chiria ni se pare foarte mult să o mărească cu 43% şi piaţa Tractorul nu se compară cu alte pieţe. Nu ştiu cum ne vom descurca”,  ne-a spus o vânzătoare din Piaţa Tractorul. „Nouă milioane trei sute pentru trei tarabe plătim. Este foarte mult şi abia dacă mai supravieţuim. Ne mai ajută părinţii dar am 42 de ani şi stau într-o cameră de nefamilişti cu doi copii. Multumim aleşilor pentru felul în care ne-au respectat, pentru scumpiri. Noi plătim aici în piaţă în afară de taxa la tarabe şi taxa la wc şi la parcare”,  ne-a spus o altă femeie.

O taxă mai mare şi mai cuprinzătoare. Reprezentanţii Primăriei dau vina tot pe comercianţi şi spun că anul trecut în pieţele braşovene mai exista o taxă de depozitare, dar că vânzătorii erau nemulţumiţi de aceasta. Astfel, municipalitatea a decis să rămână cu o singură taxă de chirie, dar aceasta majorată peste limite. „Noi sperăm ca ei să reuşească să-şi adapteze şi preţurile ca să nu le crească pentru că atunci le vor scădea vânzările şi să poată să plătească  şi această taxă”, a explicat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Laura Nilescu

Comentarii

Ultimă oră