Sari la conținut
planul-de-guvernare-propus-de-usl

Premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la programul de guvernare pe care îl va propune USL, că în 2012-2016 cotele diferenţiate pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8% şi 12%, cota principală rămânând însă 16%.

„Cotele diferenţiate în perioada 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8 şi 12%, însă cota principală rămâne 16%", a spus Ponta.
Uniunea Social Liberală îşi va lansa programul de guvernare joi, la Palatul Parlamentului.
Întrebat dacă măsura aplicării TVA de 9% la alimente va fi inclusă în programul de guvernare, Ponta a răspuns afirmativ, el precizând că impactul bugetar al acestei măsuri trebuie negociat cu partenerii financiari internaţionali.
"Da, dar, după cum ştiţi, în proiecul de buget pe 2013 impactul bugetar al acestei măsuri trebuie prezentat foarte clar şi trebuie negociat cu partenerii noştri internaţionali", a spus Ponta.
TVA diferenţiat. El a arătat că, în conformitate cu studiile şi evaluările pe care USL le-a făcut, pe termen scurt, respectiv în câteva luni, TVA diferenţiată în procedura în care se emite factură de 24%, după care pe baza acelei facturi producătorul primeşte înapoi 15%, va scoate la fiscalizare piaţa neagră a producelor agricole, va încuraja producţia internă şi va sprijini mult investiţiile în agricultură.
"Prioritatea zero pentru 2013 şi unul dintre punctele cele mai importante pe care le avem de discutat cu FMI şi CE îl reprezintă cota diferenţiată la producător pentru produsele agricole. Acolo, conform studiilor făcute de noi - trebuie să-i convingem şi pe cei de la FMI şi CE şi domnul ministru Constantin va fi foarte persuasiv în acest sens - nu se pune problema unei scăderi - vorbesc de ani, anul 2013 - al unei scăderi de încasări la bugetul statului ", a spus Victor Ponta.
Premierul a mai spus, luni, întrebat dacă scăderea CAS este inclusă în programul de guvernare pentru anul 2013, că aceasta este inclusă doar pentru un proiect sustenabil 2012-2016.
O parte din program, pusă  deja în aplicare. Joi va avea loc o prezentare oficială a programului pe care USL îl propune pentru perioada 2012 - 2016, dar şi o agendă pe termen lung până în 2019.
"Practic, sunt ideile pe care le-am lansat când eram în opoziţie şi o parte din ele am început să le punem în aplicare în aceste şase luni, fie că vorbim de pensii, de salarii, de reducerea cheltuielilor nejustificate, de furăciunile din cazul băieţilor deştepţi, ale Casei Naţionale de Sănătate, toate celelalte zone de unde PDL-ul practic a ruinat ţara în această perioadă, dar acum avem un program pe patru ani şi o să avem şi sprijinul, majoritatea în Parlament care o să sprijine acest program. În rest, nu pot să constat decât că adversarii noştri de la PDL, PP-DD, sigur au şi ei propunerile lor, o să le discutăm, o să vedem... Dar în momentul în care îl ai şef de campanie tocmai pe Adriean Videanu, cred că programul lor se numeşte "să repornim furăciunile în România'", a declarat premierul la sediul central al USL.
Referendum pentru modificarea Constituţiei. Premierul Victor Ponta a mai declarat, că în primul semestru al lui 2013 trebuie să fie finalizat textul de revizuire a Constituţiei, astfel încât referendumul de aprobare a modificărilor să aibă loc în vara lui 2013 sau în toamnă.
"În 2013, primul semestru, trebuie să avem finalizat textul de revizuire a Constituţiei, în aşa fel încât să intrăm în 2014 cu regiuni prevăzute în Constituţie, să intrăm cu un cod electoral, cu un sistem al referendumului foarte clar. Referendumul de aprobare a modificărilor, din punctul meu de vedere, trebuie să aibă loc înainte de vara anului 2013, dacă nu, probabil va fi în toamnă", a spus Ponta.
El a spus că în textul de revizuire a Constituţiei trebuie lămurită şi problema listelor electorale permanente în ceea ce priveşte domiciliul.

Comentarii

Ultimă oră