Sari la conținut

Planuri pentru transformarea zonei dintre Star şi Modarom în piaţă pietonală

planuri-pentru-transformarea-zonei-dintre-star-si-modarom-in-piata-pietonala-

Conceptul de transformare a zonei dintre Star şi Modarom în piaţă pietonală a fost prezentat în ultima şedinţă de Consiliu Local. Noul spaţiu a fost regândit ca un spaţiu public, ca o piaţă în faţa Prefecturii, care va fi contrapunctul Pieţei Sfatului, un al doilea pol urban la capătul străzii Republicii.


    Proiectantul Johannes Bertleff, fost preşedinte al Ordinului Arhitecţilor Braşov, a precizat că breteaua dintre Star şi Modarom va fi transformată într-o pădure urbană, singura zonă unde se pot planta arbori de talie mai mare, care să nu acopere faţadele clădirilor monument istoric din acest perimetru.

Acesta a adăugat faptul că proiectul a fost gândit pentru a reda specificul medieval al zonei, iar, în acest sens, porţiunea din B-dul Eroilor dintre Modarom şi Prefectură ar putea fi pavată cu piatră cubică, la fel ca piaţeta nou amenajată, astfel încât conceptul să fie unul unitar. „Este o porţiune unde nu ar trebui să se circule cu viteză, ţinând cont că se află între două treceri de pietoni, iar pavarea carosabilului nu ar fi un impediment în derularea traficului. În conformitate cu studiul de trafic efectuat, la orele de vârf, zona este tranzitată de 235 de autovehicule/oră”, a explicat proiectantul.


   De altfel proiectanţii au gândit şi posibilitatea amenajării unei parcări subterane, pe cel puţin două nivele, sub B-dul Eroilor, astfel încât să fie create cel puţin 300 de locuri de parcare, în contextul în care prin amenajarea acestei zone pietonale în perimetrul Prefecturii, dar şi pe strada Politehnicii, ar urma să fie desfiinţate 145 de locuri de parcare existente acum la suprafaţă.

În dreptul Prefecturii ar urma să mai rămână doar câteva locuri de parcare la suprafaţă care să fie rezervate instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

Comentarii

Ultimă oră