Sari la conținut

Planuri pentru un nou „chiriaș” la Zoo Braşov

planuri-pentru-un-nou-chirias-la-zoo-brasov

Nu e nici porc, nici elefant şi îl vom putea vedea la Noua. Zoo Braşov vrea să aducă o specie de animal preisotirc, care trăieşte în zonele tropicale


   Conducerea Grădinii Zoologice Braşov are noi planuri în vederea diversificării ofertei, astfel încât să aducă la poalele Tâmpei specii unicat, care nu se regăsesc în parcurile din alte zone ale ţării. Una dintre speciile care ar putea ajunge în viitor la Braşov este tapirul, un gen de mamifere imparicopitat din zona tropicală, cu corpul masiv, pielea netedă, buzele şi nasul prelungite într-un fel de trompetă scurtă.

În vederea găzduirii unei astfel de specii este necesară amenajarea unui ţarc special şi pentru început, va fi realizat proiectul preliminar pentru această amenajare. Costul realizării acestuia este 92.500 de lei, inclusiv TVA, iar ofertele de firmele specializate în astfel de proiectări sunt aşteptate până în data de 28 decembrie.

Tapirul este un animal cu aspect ciudat, ce pare a fi un porc cu trompă de elefant (doar că mult mai scurtă), însă în realitate acesta se înrudeşte cu rinocerii şi caii. Masculii se numesc tauri, femelele vaci iar puii, vitei.

Această specie există încă din preistorie și de atunci este constant vânată de oameni pentru carne şi piele. Media de viaţă este de 20-25 ani şi sunt animale ierbivore, care se hrănesc cu plante de apă, fructe, muguri şi frunze. Cu ajutorul nasului prelungit, aceştia rup mai bine crenguţele şi ajung mai uşor la vegetaţia ascunsă. Tapirul este însă un animal timid şi se sperie foarte uşor.

Grădina Zoo din Brașov găzduiește aproximativ 150 de specii, respectiv aproape 700 de exemplare, iar oferta continuă să se îmbogățească, ultimii „chiriași” fiind o serie de specii de maimuțe, care, deocamdată, au fost în perioada de carantină pentru a se acomoda cu noul spațiu, iar în curând vor putea fi admirate și de către vizitatori.


    Grădina Zoologică din Noua va rămâne deschisă pentru vizitatori chiar şi în zilele de sărbătoare. În conformitate cu un anunţ al conducerii acesteia, în zilele de 24 şi 31 decembrie 2018, parcul va fi deschis între orele 9.00 şi 18.00, ultimele bilete fiind puse în vânzare la ora 17.15. De asemenea, grădina zoo va fi deschisă şi pe 25 şi 26 decembrie 2018, precum şi pe 1 şi 2 ianuarie 2019, în acelaşi interval orar.

Comentarii

Ultimă oră