Sari la conținut

Pleacă din "Marele Circ". Jenson Button renunţă la Formula 1

pleaca-din-marele-circ-jenson-button-renunta-la-formula-1

Pilotul britanic Jenson Button, campionul mondial din 2009, a dezvăluit că s-a gândit să părăsească Formula 1 în acest an, în care echipa sa, McLaren, a traversat unul dintre cele mai slabe sezoane, dar s-a decis să continue după ce a discutat cu team managerul Ron Dennis și cu ceilalți factori de decizie ai echipei.

"Anul trecut nu am fost sigur dacă voi concura și nu a fost decizia mea. Anul acesta a fost însă alegerea mea în totalitate și a existat un moment în care m-am gândit: 'Nu sunt sigur că vreau să mai fac asta de acum înainte și să mai fiu aici'. Desigur, dacă și anul viitor ne vom afla tot unde suntem acum, nu va fi deloc plăcut", a declarat Button pentru postul de televiziune Sky Sports.

McLaren, echipa cu cele mai multe curse câștigate în Formula 1, după Scuderia Ferrari, s-a clasat în acest sezon pe locul 9 din 10 echipe participante la Campionatul Mondial 2015.

Jenson Button și coechipierul său, spaniolul Fernando Alonso, campionul mondial din 2005 și 2006, nu au mai câștigat nicio cursă din 2012, existând numeroase speculații la începutul acestui an privind retragerea britanicului, însă cel mai experimentat pilot de pe grila de start, care și-a făcut debutul în "Marele Circ" în anul 2000, a semnat pentru încă un sezon cu McLaren.

"Am petrecut mult timp cu inginerii și cu specialiștii în aerodinamică și am discutat mai mult cu Ron în ultimele două luni, în care am încercat să mă decid ce voi face anul viitor. M-a încântat faptul că se întrevăd mari îmbunătățiri la orizont, de care avem nevoie, iar acest lucru m-a incitat să rămână și sezonul viitor", a adăugat Button.

Colegul său, Fernando Alonso, mai are doi ani de contract cu McLaren, însă Ron Dennis a declarat luna trecută că există posibilitatea ca spaniolul să ia o pauză de un an, lucru pe care dublul campion mondial l-a dezmințit.

Comentarii

Ultimă oră