Sari la conținut

Podurile de la Hălmeag și Voila, refăcute prin PNDL 2

podurile-de-la-halmeag-si-voila-refacute-prin-pndl-2

Chiar dacă a fost cod roşu de inundaţii, iar Oltul a făcut ravagii în judeţul Braşov, podul de lemn de peste râu, care leagă localităţile Şercaia şi Hălmeag, a rezistat cu bine chiar dacă nu este într-o stare prea bună.

De altfel, reprezentanții administrației județene au anunţat că podul de lemn de la Hălmeag va fi înlocuit cu unul de beton, investiţie pentru care, anul trecut, a fost obţinută o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa 2.

Pentru acest pod s-a realizat proiectul tehnic, iar acum este în curs de finalizare documentaţia pentru lansarea licitaţiei de lucrări.

Pentru această investiţie, prin PNDL 2 a fost alocată suma de peste 6,36 de milioane de lei şi, conform proiectului, noul pod va avea o lungime de peste 90 de metri, iar lăţimea părţii carosabile urmează a avea cinci metri.

Perioada de exploatare a noului pod ar urma să fie de cel puţin 50 de ani.

Tot prin PNDL 2 a fost obţinută pentru Braşov şi o finanţare pentru realizarea unui nou pod peste râul Olt între localităţile Voila şi Cincşor.

Conform indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală lucrărilor la noul pod este de peste 16 milioane lei. Deocamdată, pentru acest proiect a fost lansată licitaţia pentru realizarea proiectului tehnic, procedură ce a fost finalizată în 15 martie, prin atribuirea contractului de servicii.

La licitaţie s-au înscris 4 oferte, iar valoarea serviciilor de proiectare a fost stabilită la aproximativ 348.000 lei.

Termenul în care consultantul trebuie să realizeze documentaţia este de 65 de zile.

Comentarii

Ultimă oră