Sari la conținut

Poliția din Brașov are în dotare maşini noi, producție românească (Duster și Logan)

politia-are-in-dotare-masini-noi-au-sosit-150-la-brasov-productie-romaneasca-duster-si-logan

Poliţia umblă cu maşini noi: 150 la Brașov. Producție românească, Duster-e și Loganuri, plus două cu echipări speciale pentru luptătorii de la SAS și cei de la Arestări Preventive!

În ultimele 30 de zile a fost repartizat către inspectoratele de poliţie primul lot de aproximativ 1.800 de autospeciale, Dacia Logan şi Dacia Duster.


    Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Europol, autospecialele au fost repartizate în funcţie de raportările pe care le-au efectuat IPJ-urile.


    „De aici constatăm şi discrepanţele mari între judeţe cu privire la numărul de autospeciale distribuite. Este încă o dovadă că unii şefi, de frică să nu „deranjeze”, au raportat la IGPR o nevoie mai mică de autospeciale, că doar avem încă suficienţi poliţişti care plătesc din contribuţie personală reparaţiile şi întreţinerea maşinilor de serviciu. Iar cei care au raportat corect realitatea din teren şi care nu au cosmetizat situaţia au primit cele mai multe autospeciale/100 de poliţişti”, au explicat sindicaliştii.


   Potrivit datelor publicate de către aceştia, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov au ajuns până acum 72 de autospeciale noi, respectiv 65 de autoturisme Dacia Logan şi 7 Duster.


  Braşovul se numără printre judeţele care au primit cele mai multe maşini noi până la această dată. Campion este Argeşul, cu 106 autospeciale noi, urmat de Dâmboviţa, cu 91, şi Bacău cu 86.

Între timp, de la centralizarea Europol, cifrele au crescut pentru Brașov, cu noi recepții. Astfel, în total, până acum au ajuns în dotarea IPJ Brașov 150 de mașini noi - 148 de Duster-e și Loganuri, 1 autoutilitară pentru Serviciul Acțiuni Speciale și 1 autoutilitară cu 13 locuri pentru Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, cifre actualizate pe care le-a comunicat, vineri, comisarul de poliție Alina ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

„Facem un alt apel către colegii noştri, să refuze să mai conducă autospeciale care nu corespund tehnic, respectiv care au probleme la sistemul de frânare, sistemul de direcţie, sistemul de lumini sau alte defecţiuni incompatibile cu conducerea lor în siguranţă”, au adăugat cei de la Europol.

Comentarii

Ultimă oră