Sari la conținut

Poşta a finalizat distribuirea pensiilor la domiciliu

posta-a-finalizat-distribuirea-pensiilor-la-domiciliu

Pentru cei care nu au fost găsiţi acasă: în 20 şi 21 ianuarie 2020, pensia se ridică de la ghişeu


   Ultimele pensii, din categoria celor distribuite, la domiciliu, prin Poşta Română au fost achitate vineri, a anunţat compania. Beneficiarii care nu au fost găsiţi acasă pot intra în posesia drepturilor băneşti la ghişeele subunităţilor poştale, până pe 21 ianuarie 2020.

„Aşa cum am promis, am depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia specială pe care am întâmpinat-o la început de an. Datorită efortului salariaţilor Poştei Române, care au lucrat la capacitate maximă, am redus disconfortul resimţit de pensionari, ca urmare a zilelor libere din perioada sărbătorilor de iarnă. În timp ce oameni de rea-credinţă induceau, prin intermediul mass-media, o stare de panică printre persoanele vârstnice, poştaşii erau pe teren, distribuind banii pensionarilor. Le mulţumesc colegilor mei, care au făcut posibilă distribuirea pensiilor într-un timp atât de scurt”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.


    Faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1-14 ale fiecărei luni, în ianuarie, Poşta Română a distribuit toate pensiile într-un interval comasat de doar 6 zile lucrătoare. Directorul instituţiei a ţinut să puncteze că acest lucru nu ar fi fost posibil fără „dedicarea factorilor poştali”, fără „reţeaua poştală incomparabilă cu cea a oricărui alt jucător din piaţă” şi fără experienţa acumulată în timp.


    „Cu toţii aspirăm la modernizare, informatizare şi digitalizare, acestea sunt de altfel priorităţi cheie incluse în viziunea strategică a managementu-ului Poştei Române, dar în acelaşi timp contactul direct cu societatea românească ne obligă să recunoaştem realităţile mediului în care ne desfăşurăm activitatea. Lipsa bancomatelor în aproximativ 70% din comunele din România, nesustenabilitatea investiţiilor în mediul rural din partea sistemului bancar, sutele de mii de pensionari care îşi duc viaţa de zi cu zi singuri fără copii sau nepoţi, zecile de mii de pensionari care sunt afectaţi de vârsta înaintată pe care o au, gradul redus al competenţelor digitale, acestea sunt realităţi pe care le conştientizăm. Din acest motiv, Poşta Română îşi asumă angajamentul ferm faţă de toţi pensionarii de a distribui în continuare toate pensiile direct în casele acestora, indiferent de colţul ţării în care trăiesc, condiţiile meteorologice cu care ne confruntăm sau de costurile pe care le generează acest demers”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Comentarii

Ultimă oră