Sari la conținut
postasii-au-iesit-in-strada

Zeci de angajaţi au pichetat sediul Poştei Centrale din Braşov nemulţumiţi de faptul că şefii de la Bucureşti se gândesc la noi disponibilizări.  Aşa nu se mai poate, au spus postaşii sătui de faptul că de luni de zile trebuie să-şi cumpere din salarii tot felul de consumabile, rechizite sau chiar uniforme. Muncim din ce în ce mai mult şi suntem plătiţi tot mai prost, mai completează angajaţii Poştei.
“Protestul de astăzi este urmare a ceea ce preconizează compania să facă cu  salariaţii din Poşta Română. Disponibilizarea a circa 6000 de oameni la nivel naţional, reducerea tichetelor de masă cu 50%, reducerea normei de lucru în mediul rural,  şi faptul că nu pun la dispoziţie consumabile, rechizite, materiale de curăţenie, uniforme pe care oamenii trebuie să le procure din banii proprii “ a declarat Ştefania Butunoiu, liderul de sindicat al filialei judeţene Braşov a Companiei Naţionale Poşta Română.
“Deocamdată nu ştim câte persoane vor fi disponibilizate dintre cei 2000 de angajaţi ai Poştei din judeţul Braşov. Nici criteriile pentru disponibilizare nu se cunosc. Ceea ce ştim este că cei mai mulţi salariaţi vor fi disponibilizaţi de la 1 ianuarie 2013” a mai spus liderul de sindicat.
Revendicările salariaţilor au fost înmânate prefectului Mihai Mohaci care a spus că va avea o discuţie cu ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica şi cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română. “Oamenii au solicitat unele măsuri de care ar trebui să ia act conducerea Poştei Române. Eu am transmis aceste solicitări mai departe, la Ministerul Comunicaţiilor şi la preşedintele Poştei pentru a vedea ce se poate face în acest sens. Eu consider că trebuie ajutaţi aceşti cetăţeni pentru a-şi păstra locurile de muncă” a declarat Mihai Mohaci, prefetul Braşovului.  Programul de lucru cu publicul nu a fost afectat de protest. Ştefania Butunoiu a precizat că următoarea acţiune de protest va fi în 11 septembrie, când se va organiza un miting de amploare la Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră