Sari la conținut
poti-dona-sange-doar-daca-esti-din-brasov-

Conform normelor Centrului de Transfuzie Sangvină sunt primiţi doar donatorii  care au domiciliul sau cei care au viză de flotant în oraşul unde se prezintă pentru acest act benevol. Reprezentanţii instituţiei susţin că este vorba despre o măsură de siguranţă şi protecţie pentru pacienţii care urmează să beneficieze de sângele donat, deoarece informaţiile cu privire la istoricul medical al celor care vor să ajute se pot verifica doar la nivelul judeţului.

Deocamdată nu s-a descoperit un înlocuitor al sângelui , așa că donarea este de cele mai multe ori singura soluție pe care o au cadrele medicale în sălile de operaţii, iar situaţie este asemănătoare pentru pacienţii care  suferă de afecțiuni grave,  singura șansă fiind transfuzia de sânge. Totuşi, cei care vor să susţină campaniile de donare de sânge trebuie să ştie că una dintre condiţiile de bază pentru a putea face acest lucru este să aibă domiciliul stabil în judeţul unde vor să doneze.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sangvină din Braşov spun că este important ca oamenii să cunoască acest lucru pentru a evita situaţiile în care o persoană bine intenţionată care vrea să se doneze sânge este refuzată tocmai pentru că domiciliul din actul de identitate nu coincide  cu oraşul unde locuieşte, fie şi pentru o scurtă perioadă de timp.

Specialiştii Centrului de Transfuzie susţin că măsura este foarte importantă în contextul epidemiologic. Mai exact baza de date a pacienţilor diagnosticaţi cu o boală care împiedică donarea de sânge este actualizată lunar, la nivel de judeţ.

Comentarii

Ultimă oră