Sari la conținut

„Poveste de iarnă”, premieră în plină primăvară la Teatrul Dramatic Brașov

poveste-de-iarna-premiera-in-plina-primavara-la-teatrul-dramatic-brasov

Primăvara lui 2017 anunță pentru teatrul brașovean o premieră mult așteptată – spectacolul „Poveste de iarnă”, adaptarea scenică a operei lui Shakespeare, semnată de scriitorul Radu Aldulescu, pornind de la traducerile lui Dan Grigorescu și Ion Vinea, în regia Alinei Hiristea.

Teatrul „Sică Alexandrescu” Brașov și Primăria Brașov ne invită la premiera spectacolului cu piesa „Poveste de iarnă” de William Shakespeare, care va avea loc pe 31 martie 2017, de la orele 19, la Sala Mare a Teatrului.

(Evenimentul a fost precedat în 30 martie 2017, de la ora 19, de o reprezentație în avanpremieră a spectacolului).

„Poveste de iarnă” aduce o abordare modernă care se bazează pe adaptarea scenică a operei lui Shakespeare, semnată de scriitorul Radu Aldulescu, pornind de la traducerile lui Dan Grigorescu și Ion Vinea.

   „Poveste de iarnă” este una dintre ultimele comedii ale lui William Shakespeare.

Spectacolul imaginat de regizorul Alina Hiristea pune în scenă istoria a doi prieteni din copilărie, Leontes și Polixenes, care se reîntâlnesc după mulţi ani. Leontes este acum regele Siciliei, iar Polixenes, regele Boemiei. În vizita la Leontes, Polixenes e bucuros să rememoreze trecutul alături de acesta. După un timp, când decide să plece, Polixenes e rugat de Leontes să mai ramâna. Pentru că nu acceptă, Leontes îşi trimite şi soţia, pe Hermione, să-l convingă. Aceasta reuşeşte. Dar Leontes, în loc să se bucure, începe să bănuiască o aventură între soţia sa şi cel mai bun prieten… O poveste despre suspiciune, gelozie, răzbunare, regrete și iertare, dar și o meditație despre felul în care viitorul și trecutul se influențează reciproc.

Păstrând omul și divinul într-un echilibru rafinat, „Poveste de iarnă” combină exoticul și magicul cu psihologia realistă a tragediei.


 Spectacolul are loc vineri, 31 martie 2017, de la orele 19, la Sala Mare a Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov
 Biletele pentru premiera spectacolului s-au pus în vânzare la casieria Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov .
 Prețurile biletelor este de 35 lei ( preț întreg) și 18 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari).

Comentarii

Ultimă oră