Sari la conținut
pregatiri-pentru-noul-sezon-

Baschetbalistele de la Olimpia Braşov trag tare pentru a fi pregătite de startul noului sezon. Week-endul trecut, echipa antrenată de Dan Calancea a disputat două meciuri amicale la malul Dunării, cu Dunav Ruse. Săptămâna aceasta, Olimpia mai are programate în patru jocuri de verificare.

Primele teste din perioada de pregătire ale Olimpiei Braşov s-au desfăşurat în deplasare, cu formaţia bulgară BK Dunav 8806 Ruse.

În primul joc, formaţia de sub Tâmpa a fost foarte aproape să producă o adevărată surpriză şi să învingă campioana Bulgariei. Chiar dacă la pauză scorul era 52-34 în favoarea gazdelor, finalul a fost pe muchie de cuţit, dar tot Dunav s-a impus, cu 75-71. În a doua confruntare, jucătoarele din Ruse au câştigat mult mai clar, scor 86-63, după ce la pauză a fost 42-29.

„Într-o perioadă aşa de scurtă, nu cred că poate să spună cineva că echipa are o anumită faţă. Nici jucătoarele, nici antrenorii nu pot face minuni într-o singură săptămână de antrenamente. E foarte mult de lucru li probabil că vom juca la capacitate maximă după luna decembrie” - Dan Calancea, antrenor Olimpia Braşov

În această săptămână, braşovencele au programate alte patru meciuri amicale. Miercuri şi joi, Olimpia va juca în deplasare, cu Timişoara şi Arad. Sâmbătă, de la 18.00, şi duminică, de la 16.00, vor fi partidele revanşă cu Dunav Ruse.

„Sunt şase meciuri de pregătire. Probabil că ar fi trebuit să fie 12 pentru a putea începe aşa cum trebuie campionatul, dar consider că şi aceste meciuri sunt foarte utile şi vor face ca săptămâna viitoare, când vom întâlni în meci oficial Universitatea Cluj în Cupa României, să avem o evoluţie mulţumitoare” -

Olimpia a început primele antrenamente pe 1 septembrie, deşi Dan Calancea şi-ar fi dorit ca perioada de pregătire să debuteze la începutul verii. Cu toate acestea, Gabriela Irimia s-a antrenat separat înainte să se prezinte la antrenamentelle cu echipa.

„Am venit pregătită la echipă. M-am antrenat vara asta şi am venit cu gânduri mari. Am considerat că ceva nu e terminat aici şi că avem potenţial de o poziţie mai bună. Îmi doresc un loc mai bun cu Braşov”

Înaintea primului meci cu Dunav Ruse, de sâmbătă, va fi făcută şi prezentarea lotului.

Comentarii

Ultimă oră