Sari la conținut
premiat-la-100-de-ani-

Nu a fost niciodată bolnav, nu are niciun medicament acasă. Nicolae Balica a spus doar o singură dată în viaţă că îl dor şalele. Era în 23 octombrie, când întreagă comunitate din Rupea îl felicita la împlinirea vârstei de... o sută de ani. La începutul săptămânii, Consiliul Judeţean l-a sărbătorit pe Nicolae Balica cu tort şi cu un premiu de trei mii de lei, acordat veteranului de război braşovean ca semn de preţuire şi respect.
Comunitatea braşoveană îşi respectă şi îşi preţuieşte eroii. Balica Nicolae, la cei o sută de ani ai săi, reprezintă un model nu doar pentru descendenţii săi, ci şi pentru întreaga societate românească.  
„Consiliul Judeţean i-a oferit veteranului Nicolae Balica suma de 3000 de lei, în semn de preţuire. Să-i dea Dumnezeu sănătate ” a  spus  Mihai Pascu, vicepreşedinte  CJ Braşov.  „Sunt bine, sănănătos. Însă nu mai pot face treabă” mărturiseşte centenarul Nicolae Balica.
„A fost săracul pe front.  Când a revenit acasă a luat-o de la zero,  pentru că nu  a mai găsit niciun animal, niciun car, toate bunurile fuseseră confiscate. Apoi a fost pe la oi mult timp, a ciobănit”spune fiul său Nicolae.
„Îl ştiu de când m-am născut. Nu concep cum ar fi viaţa fără el. Ca bunic e un om deosebit. A fost şi critic, dar şi împăciuitor” spune  unul dintre nepoţii săi, Gheorghe Repede.
O mare bucurie în familia lor, care cu timpul a devenit din ce în ce mai numeroasă. În fiecare an, există la ei tradiţia de a lua masa împreună. Astfel, că la sărbătorile de Crăciun, Paşte şi de zilele de naştere, se întruneşte întreaga familie.

Comentarii

Ultimă oră