Sari la conținut

Premieră după Brexit: două noi modele auto vor fi produse în Marea Britanie

premiera-dupa-brexit-doua-noi-modele-auto-vor-fi-produse-in-marea-britanie

După luni de speculații, compania auto Nissan a confirmat joi că va produce noul model Qashqai și SUV-ul X-Trail la fabrica sa din Sunderland, Marea Britanie, prima decizie majoră pentru industria auto după votul de la Referendumul din iunie pentru ieșirea țării din UE (Brexit), transmite BBC.

Decizia va asigura 7.000 de locuri de muncă, fiind posibilă crearea de noi slujbe, în urma "sprijinului și asigurărilor primite din partea Guvernului britanic", se arată în comunicatul producătorului auto nipon.

Producția următoarei generații de Qashqai ar urma să înceapă în 2018 sau 2019 iar decizia producerii SUV-ului X-Trail în Marea Britanie este una neașteptată. Fabrica Nissan este cea mai mare din Marea Britanie și produce anual 475.000 de vehicule, din care 80% sunt exportate pe 130 de piețe internaționale. La Sunderland sunt produse modelele Qashqai, Note, Juke și Leaf iar la furnizorii acestei unități lucrează aproximativ 24.000 de persoane.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au înregistrat o creștere record în septembrie, datele sugerând o atenuare a incertitudinilor provocate de ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit).

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

sursa: agerpres.ro

Comentarii

Ultimă oră