Sari la conținut

Premieră la Opera Brașov: Anotimpurile, spectacol de balet pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla

Sâmbătă, 17 aprilie 2021, de la ora 18.30, în luna în care se sărbătorește Ziua Internațională a Dansului (29 Aprilie), pentru a marca acest eveniment, Opera Brașov vă oferă o premieră: „Anotimpurile”, spectacol de balet pe muzică de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.
Spectacolul îmbină, în mod armonios, baletul clasic și pe cel neoclasic, având inserții de tango argentinian, un plus de originalitate și atractivitate în desfășurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi și Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană și încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieții și al ciclurilor naturii.

Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garștea imaginând primăvara „îmbrăcată” în nuanțe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ținând cont de faptul că este un balet alb și având la dispoziție o scenă mică cum este cea a Operei Brașov, s-au folosit foarte puține elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecțiile video care vor rula pe parcursul spectacolului. Spectacolul va fi transmis, online, pe canalul oficial de YouTube și va putea fi urmărit gratuit!

Comentarii

Ultimă oră