Sari la conținut

Prima ediție a concursului „Piatra Mare Trail Running” a fost un succes

prima-editie-a-concursului-piatra-mare-trail-running-a-fost-un-succes

Prima ediție a concursului de alergare montană „Piatra Mare Trail Running” a fost o reușită, chiar dacă în momentul desfășurării (duminică 30 aprilie 2017) vremea nu a fost foarte prietenoasă, confruntându-i pe participanți cu doar 10-12 grade Celsius, ceață și reprize de ploaie.

Cei 50 de concurenți au fost foarte încântanți de traseul ales de organizatori și de atmosfera generală a concursului. S-a alergat pe 12,5 km cu o diferență de nivel de +1000m.

Plecarea a avut loc de la bariera de la Dâmbu Morii, iar prima parte a traseului a constat într-un urcuș constant până la cabana Piatra Mare, pe traseul de la 7 Scări, varianta ocolitoare.

Dacă cei aproximativ 6 km se parcurg în 4 ore, primii doi sportivi au ajuns la cabană în 46 minute. Este vorba de cei doi componenți a lotului național de schi-alpinism, Silviu Bălan și Andrei Preda, care în final aveau să și ocupe împreună locul I.

Concurenții au coborât apoi spre poiana Stânei Pietricica, au ajuns apoi pe vârful Piatra Mare, de unde s-a coborât din nou la cabana Piatra Mare, unde a fost finish-ul.

La băieți căștigători au fost Silviu Bălan și Andrei Preda cu 1h.39.28, iar pe locul 3 Robert Hajnal. La fete pe primul loc s-a clasat Ioana Aconstantinesei cu 2h.22.27, pe locul 2 s-a aflat Bianca Păunescu, iar pe locul 3 Mădălina Iliuță.

Organizatorii competiției ce se dorește să devină o tradiție sunt Asociația Ghizilor Montani din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele și Agenția Metropolitană Brașov.

Comentarii

Ultimă oră