Sari la conținut

Prima Galerie a Terapiilor din România, la Brașov

prima-galerie-a-terapiilor-din-romania-la-brasov-

În 29 şi 30 septembrie se desfăşoară la Braşov Business Park  prima ediţie a „Galeriei terapiilor pentru copiii cu nevoi speciale”, un eveniment unic în România, care va aduce într-un singur loc oportunităţi de terapii de recuperare, dezvoltare şi integrare a copiilor cu nevoi speciale.

Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia Albert şi Zâmbete, iar în cadrul său vor fi organizate peste 35 de standuri la care va fi prezentată o paletă largă de terapii, fiind prezenţi psihoterapeuţi, kinetoterapeuţi și specialişti în terapii pe tematici.

În cele 2 zile, se vor desfăşura conferinţe cu speakeri de renume, din ţară şi străinătate, actori activi în domeniul copiilor cu nevoi speciale, fiind programată chiar şi o „videoconferinţă” cu Bob Doman de la National Association for Child Development (NACD)  din SUA.

De asemenea, vor fi prezenţi şi Maria şi Daniela Moşoiu  (Fundaţia Hospice Casa Speranţei),  Mădălina Turza (Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi), Daniela Bololoi (Asociaţia Help Autism), Regizorul Tedy Necula şi Marta & Arianna Palmes (Spania).

Evenimentul se adresează atât celor 1.500 de familii înregistrate în judeţul Braşov cu diagnostic de copii cu nevoi speciale, cât şi celor care sunt interesaţi de conferinţele şi workshop-urile conexe ale căror teme sunt general valabile pentru copii şi meseria de părinte.

Continuarea acestui proiect va reprezenta tipărirea şi distribuirea unui catalog al Galeriei Terapiilor, conţinând atât prezentarea terapeuţilor, asociaţiilor şi specialiştilor prezenţi la eveniment, cât şi informaţii utile, practice, pentru familiile aflate în astfel de situaţii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Albert şi Zâmbete”, în colaborare cu Fundaţia Comunitară Braşov, Braşov Business Park, Kron-Tour Expo Fairs & Exhibitions şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

Comentarii

Ultimă oră