Sari la conținut

Prima plajă pentru persoanele imobilizate în scaune rulante a fost inaugurată astăzi la Mamaia

prima-plaja-pentru-persoanele-imobilizate-in-scaune-rulante-a-fost-inaugurata-astazi-la-mamaia

România are începând de astăzi prima plajă accesibilă persoanelor cu nevoi speciale.

O organizaţie neguvernamentală a inaugurat în zona pescăriei din Mamaia, prima plajă de pe litoralul românesc accesibilă persoanelor cu nevoi speciale, imobilizate în scaune rulante.

Plaja Pupa Beach, destinată persoanelor cu deficienţe motrice, va oferi acces facil pe nisip pentru cei aflaţi în scaune rulante.

Iniţiatorii proiectului social pun la dispoziţia utilizatorilor ce doresc să se relaxeze pe malul mării, gratuit, scaune flotabile achiziţionate din Franţa, proiectate şi construite special pentru a uşura accesul în apa mării şi deplasarea pe suprafaţa nisipoasă.

Scaunele flotabile urmează să fie puse la dispoziţia acestor persoane cu scopul de a-şi petrece vacanţe plăcute pe litoral.

„Este groaznic să nu poţi merge la plajă când soarele străluceşte fierbinte şi apa mării te îmbie la scăldat, fiindcă pentru tine a intra pe nisipul fin este o aventură cu final previzibil, iar a face baie în mare implică un risc pe care trebuie să şi-l asume prietenii şi familia. Scaunul tău rulant nu merge pe plajă, ci se împotmoleşte şi se afundă din ce în ce mai adânc în nisip, iar valurile sunt periculoase când cineva trebuie să te susţină permanent în apă, cu extrem de mare grijă”, spun reprezentanţii Asociaţiei „Împreună pentru Viitor” Constanţa, care au decis să remedieze această problemă.

Astfel, asociaţia a accesibilizat prima porţiune de plajă de pe litoral pentru persoanele cu nevoi speciale, în zona Pupa Beach - prima plajă de la intrarea în staţiunea Mamaia, unde se poate ajunge uşor şi cu autobuzul, iar accesul pe plajă este unul facil.

Beneficiarii vor primi scaune cu care pot intra în apa mării, dar au parte şi de şezlonguri înalte pentru relaxare.

Comentarii

Ultimă oră