Sari la conținut

Primăria a tăiat o parte din subvenţiile pentru teatru

Actorii de la Dramatic nu şi-au îndeplinit planul de producţie. Este motivul pentru care Primăria Braşov a tăiat o parte din banii prevăzuţi în bugetul teatrului încă de la începutul anului. Directorul  instituţiei de cultură, Claudiu Goga (FOTO), a făcut contestaţie la hotărârea pe care au luat-o consilierii locali, de a diminua subvenţia alocată, cu suma de 66 de mii de lei. Solicitarea prin care Goga cere revenirea asupra deciziei respective a ajuns pe masa fiecărui consilier local. Liberalul Adrian Atomei va susţine demersul directorului, mai ales că multe din adresele făcute de cei din teatru au rămas fără răspuns din partea primăriei, fiind, probabil, ascunse prin sertare.  

Dialogul surzilor. Directorul Teatrului Sică Alexandrescu, Claudiu Goga, contestă motivaţia venită din partea primăriei, conform căreia instituţia nu a realizat programul minimal la nivelul aprobat. De aceea, ordonatorul principal de credite, recte primarul George Scripcaru, a propus diminuarea alocaţiei bugetare cu suma corespunzătoare acţiunilor nerealizate. Claudiu Goga lămureşte însă lucrurile. Teatrul Sică Alexandrescu nu numai că a îndeplinit programul minimal, adică numărul de spectacole jucate în primele nouă luni din acest an, dar l-a şi depăşit. Reprezentanţii primăriei au altă părere. "Teatrul Dramatic nu a respectat programul minimal pe care l-au transmis municipalităţii şi conform regulamentului de finanţare a instituţiilor de cultură trebuie să respecţi acest program. Au făcut nişte modificări, noi le-am solicitat să vină cu nişte adrese pentru modificări. Însă nu au dat curs solicitării noastre." a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.
De cealaltă parte, Claudiu Goga reproşează administraţiei municipiului că nu răspunde sau răspunde după aproape un an la cererile sau petiţile trimise din partea Teatrului, iar această hotărâre de diminuare a subvenției e nejustificată și abuzivă.  (A.L.)

Comentarii

Ultimă oră