Sari la conținut
primaria-bran-va-avea-in-curand-un-sediu-nou

Clădirea vechiului spital din Bran, care a fost retrocedată de mai mult timp, a fost cumpărată recent de Primăria comunei.


   Potrivit primarului Rareş Rădăcină, imobilul ar urma să fie reabilitat şi transformat în sediu al primăriei. În total, pentru această clădire (cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi), dar şi pentru un teren de 13.500 de metri pătraţi, Primăria Bran a plătit 900.000 de euro. Cei 13.500 de metri pătraţi de teren sunt în centrul localităţii, iar primarul a afirmat că suprafaţa respectivă urmează a fi transformată în parcare.

„Branul este cea mai vizitată localitate din România, iar în momentul de faţă locurile de parcare sunt insuficiente, iar cele existente sunt în proprietatea unor firme private”, a afirmat primarul Branului Rareş Rădăcină.

Se pare însă că amenajarea noii primării va costa mai mult decât achiziția, estimându-se o valoare de 1 milion de euro.

Pentru lucrările de reabilitare şi refuncţionalizare a fostului spital, primarul a afirmat că are în plan accesarea unei finanţări europene.

„Mai avem de obţinut un aviz de la ISU pentru a depune proiectul prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Măsura 3.1.B. Valoarea proiectului este de 1 milion de euro, iar termenul de depunere a proiectului este 3 iunie 2017”, a explicat Rareş Rădăcină.

Deocamdată, pentru actualul sediu al primăriei nu a fost stabilită o destinaţie.

„Cu actualul sediu au fost probleme legate de situaţia juridică a clădirii. Recent, am obţinut o sentinţă definitivă în ceea ce priveşte proprietatea acestuia, iar clădirea este în curs de intabulare. Ulterior, vom lua şi o decizie în ceea ce priveşte modul în care va fi utilizată”, a mai spus primarul.

Comentarii

Ultimă oră