Sari la conținut

Primăria Braşov a preluat terenul noului spital de la Institutul Cartofului

primaria-brasov-a-preluat-terenul-noului-spital-de-la-institutul-cartofului

După ce în ultima parte a anului 2017 a fost aprobată legea privind transferul de la Institutul Cartofului către Primăria Braşov a 11,45 hectare de teren necesar construirii noului spital, vineri, 16 martie, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că a fost semnat şi procesul-verbal prin care acest teren a fost preluat de municipalitate.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, primarul a discutat cu rectorul universităţii despre întreg planul de dezvoltare a zonei de lângă Institutul Cartofului şi a accesului la reţeaua de utilităţi, având în vedere că, pe lângă spital, urmează ca acolo să funcţioneze şi Centru de Afaceri din Bartolomeu, dar este nevoie şi de noi lucrări necesare funcţionarea Institutului de Cercetare – Dezvoltare al Universităţii Transilvania.

Pe 2 februarie, când a venit la Braşov pentru a inaugura Maternitatea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a avut discuţii şi cu reprezentanţii Prefecturii, ai administrației judeţene și ai Primăriei Braşov, despre proiectul noului spital.

Atunci s-a ajuns la concluzia că este nevoie de aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, prin care să se definească spitalele regionale.

De atunci a trecut o lună şi jumătate, iar proiectul nu a fost elaborat. De altfel, la momentul respectiv, primarul Braşovului afirma că un astfel de act normativ este necesar pregătirii documentaţiei tehnice şi, inclusiv, a studiului de fezabilitate pentru stabilirea costului investiţiei.

Comentarii

Ultimă oră