Sari la conținut

Primăria Braşov depune cerere de finanţare prin Programul „Căldură şi confort”

primaria-brasov-depune-cerere-de-finantare-prin-programul-caldura-si-confort

După ce, la jumătatea lunii februarie, Prefectura Braşov a solicitat Consiliului Local Braşov revocarea actul normativ privind aprobarea Strategiei locale de încălzire a municipiului şi a solicitat să parcurgă procedurile prevăzute în Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională, Primăria a transmis Instituţiei Prefectului un punct de vedere, prin care susţine că nu era nevoie de aplicarea actului normativ menţionat reprezentanţii Guvernului în teritoriu.

Mai exact, potrivit viceprimarului Braşovului, „la nivelul celor două instituţii s-a interpretat diferit legislaţia, iar Prefectura nu a cerut un punct de vedere în prealabil, înainte de a transmite adresa prin care a solicitat revocarea hotărârii de Consiliu Local.

Primăria a transmis Prefecturii un document în care argumentează că în cazul acestei strategii nu era nevoie de aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2003, pentru că nu este vorba de un act normativ cu aplicabilitate generală, ci vizează un număr limitat de persoane, în jur de 6.400 de clienţi”.

De asemenea, viceprimarul Braşovului a precizat că în situaţia în care Prefectura Braşov va menţine punctul de vedere emis la jumătatea lunii februarie, pentru a obliga Consiliului Local Braşov să revoce hotărârea amintită trebuie să deschidă o acţiune în contencios administrativ.

Aprobarea unei strategii de termoficare a Braşovului este una dintre condiţiile impuse de Ministerul Dezvoltării Regionale autorităţilor publice locale care vor să obţină bani pentru modernizarea sistemelor de termoficare prin programul guvernamental „Căldură şi Confort”.

Iniţial, reprezentanţii Primăriei au precizat că în urma adresei prin care Prefectura a solicitat revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care a fost aprobată strategia de termoficare există riscul ca municipalitatea braşoveană să nu mai poată solicita banii prin programul guvernamental, dar, recent, viceprimarul Braşovului a anunţat că cererea de finanţare a fost transmisă.

Comentarii

Ultimă oră