Sari la conținut

Primăria nu are bani pentru salariile profesorilor

primaria-nu-are-bani-pentru-salariile-profesorilor

Noiembrie este ultima lună în se pot achita salariile profesorilor braşoveni din cotele defalcate din TVA alocate municipiului Braşov.

Luna viitoare, deficitul fondului de salarii pentru profesori este de 10 milioane de lei, în condiţiile în care suma medie necesară plăţii personalului didactic este de 13 milioane de lei pe lună.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, Primăria a avut mai multe discuţii cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, iar reprezentanţii acestei instituţii au spus că Ministerul Educaţiei a cerut o situaţie cu necesarul de fonduri pentru salariile cadrelor didactice şi că va urma o rectificare a bugetului de stat, în care se vor prevedea şi bani pentru plata drepturilor aferente lunii decembrie.

Aceasta nu este o premieră în ceea ce priveşte plata salariilor profesorilor, pentru că şi în anii precedenţi drepturile aferente ultimelor luni erau plătite de la bugetul local, pentru ca banii să fie „puşi la loc” în momentul în care veneau de la bugetul de stat.

Comentarii

Ultimă oră