Sari la conținut

Primăria promite măsuri de securizare a circulaţiei din municipiu

primaria-promite-masuri-de-securizare-a-circulatiei-din-municipiu

Autorităţile braşovene consideră că au găsit soluţia pentru siguranţa cetăţenilor. Primăria a anunţat că va instala la trecerile pentru pietoni din municipiu mai multe limitatoare de viteză, dar şi semafoare. Măsurile vor fi aplicate în cel mai scurt timp. De asemenea, limita de viteză din municipiu va fi redusă.

Poliţia Braşov a propus Primăriei o serie de măsuri ce vor asigura siguranţa pietonilor. Solicitările oamenilor legii vor fi aplicate în zilele ce urmează. „Au fost analizate o serie de propuneri venite din partea Poliţiei Rutiere, legate de resistematizări în municipiul Braşov. Cum am făcut de fiecare dată, tot ceea ce solicită Poliţia Braşov, încercăm să le punem în practică, având în vedere că ei stau în stradă şi ştiu exact ce se întâmplă. Vor fi mai multe treceri de pietoni unde vor exista limitatoare sau vor fi semaforizate”, a declarat  Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.

  • Scade limita de viteză în municipiu

Potrivit acestuia, vor fi montate limitatoare de viteză la majoritatea trecerilor de pietoni din municipiu. Mai mult decât atât, unele dintre ele vor fi dotate cu semafoare, fie cu buton, fie cu temporizator. Semafoarele vor fi amplasate acolo unde se înregistrează un flux mai mare de pietoni. În cadrul aceleiaşi campanii, unele treceri de pietoni vor fi desfiinţate, printre care şi cea de pe Calea Bucureşti, unde şi-au pierdut viaţa două persoane de la începutul acestui an. Poliţia Rutieră a mai venit cu o propunere. Limita de viteză ar trebui să scadă în municipiu de la 60 de km/oră, cât este în prezent, la 50 de km pe oră, iar la intrările în oraş, viteza va scădea de la 70 km/oră la 60 de km/oră. Primăria a anunţat că măsura se va aplica în maximum 30 de zile.

Comentarii

Ultimă oră