Sari la conținut

Primăria și CJ Brașov - parteneriat pentru a jocurilor olimpice de iarnă pentru tineret

primaria-si-cj-brasov-parteneriat-pentru-a-jocurilor-olimpice-de-iarna-pentru-tineret

Consiliul Judeţean intră în parteneriat cu Primăria Braşov pentru ca oraşul de la Poalele Tâmpei să devină gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret în 2020.
Printre proiectele care pot da şanse reale pentru Braşov, aflat în rivalitate cu oraşul elveţian Laussane, se numără dezvoltarea domeniului schiabil. Acest obiectiv este în competiţie pentru finanţare de la bugetul de stat cu stadionul de cinci stele.
Judeţul susţine oraşul Braşov, care are mari şanse să devină gazdă a Olimpiadei pentru Tineret în 2020. Scheletul de infrastructură pentru eveniment există datorită Festivalului Olimpic pentru Tineret, eveniment organizat în 2013.
”Este adevărat că nu este doar o acțiune a județului nostri, ci este națională, pentru că este susținută și de Comitetul Olimpic Sportiv Român” a declarat Mihai Veștea, lider grup PDL.
„Organizarea unei astfel de manifestări presupune o competiție. Suma alocată de 8 miliarde de lei pentru acest proiect nu este extraordinar de mare, întrebarea este cât va aloca și Primăria ” a precizat Mihai Popa, vi­ce­pre­șe­di­nte CJ Brașov.
„Mi-am exprimat public punctul meu de vedere în ce privește construcția unui stadion modern de fotbal la Brașov, ținând cont că valoarea fondurilor necesară depășește valoarea fondurilor pentru aeroport și finalizarea lucrărilor la Spitalul Județean. Însă deocamdată avem un proiect care este neterminat și care aduce bani și este vorba de domeniul schiabil din județ” a spus Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Brașov.

Comentarii

Ultimă oră