Sari la conținut
primele-pentru-sportivii-de-top-vor-fi-majorate

Guvernul a convenit, la finele săptămânii trecute, cu reprezentanţii sportivilor, să implementeze un mecanism prin care să majoreze primele acordate celor care obţin medalii, urmând ca demersul să fie finalizat înainte de Olimpiada din 2016, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o cu sportivii luăm în calcul stabilirea unui mecanism prin care să avem prime mai mari pe criterii bine definite. Este clar ca acest calendar (de implementare a mecanismului –n.r.) trebuie făcut în perspectiva Olimpiadei din 2010. Mecanismul trebuie să fie implementat până atunci'', a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

El a afirmat că vor exista o serie de întâlniri în care proiectele Ministerului Sportului şi solicitările sportivilor să fie puse în acord. ”Va trebui să vorbim şi la nivelul Ministerului Sportului şi să stabilim o serie de întâlniri prin care şi celelalte proiecte pe care le iau sportivii în calcul, primele naţionale şi nu numai, să le legăm şi de proiectele Ministerului şi să putem da drumul întregului mecansim”, a explicat Dan Suciu. Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că Ministerul Sportului dispune de fondurile necesare şi că sumele care vor fi alocale pentru premierea sportivilor nu sunt mari, însă trebuie să fie ”cântărite şi oferite cu responsabilitate”.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră