Sari la conținut
primele-teste-pentru-corona

Handbalistele de la Corona Braşov au susținut în weekend două teste, ambele în compania celor de la HC Dunărea Brăila. Vineri seara, elevele antrenate de cuplul Aurelian Roşca-Vasile Curițeanu au pierdut cu 31-28 (18-16). Sâmbătă dimineața, braşovencele şi-au luat revanşa în sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi şi s-au impus cu 31-24. În meciul de vineri au marcat pentru Corona: Chiper și Hotea – fiecare 6 goluri, Druțu, Briscan și Manda - câte 3, Cârstea – 2, Țăcălie, Rațiu, Apetrei, Brădeanu și Zanfir - câte 1. Sâmbătă, punctele braşovencelor au fost reuşite de Chiper 6, Țăcălie 5,  Apetrei 4; Hotea, Druțu şi Brădeanu- câte 3, Zanfir şi Manda - câte 2, Briscan, Tudor și Cârstea - câte 1.
„Suntem în grafic!” Testele cu echipa de la malul Dunării au prins cât se poate de bine braşovencelor, care au început o nouă etapă după perioada acumulărilor fizice. „Au fost două partide diferite. Încă greşim şi ratăm din situații clare de gol, dar este normal dacă ținem cont de faptul că în ultima perioadă am lucrat foarte mult la capitolul pregătire fizică. Sper că în cel mai scurt timp vom cristaliza relațiile de joc. Așteptăm să revină în echipă și fetele care sunt la echipa națională de tineret. Trebuie să avem încredere în aceste fete și să formăm o echipă care să aibă evoluții bune”, a declarat antrenorul Aurelian Roșca.
„Mica” vrea performanță. Venită la Braşov de la super-campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, Aurelia Brădeanu este convinsă că se poate fac performanță şi la echipa de sub Tâmpa. „Suntem o echipă nouă, sper să creştem de la meci la meci. M-am acomodat repede şi foarte bine la Braşov. Le știam pe fete, iar handbalul se joacă la fel peste tot” a spus Brădeanu după jocul de sâmbătă.
Titlul la Braşov? După desfințarea Oltchimului, formație care a făcut legea în întrecerea internă ani de zile, speranțele celorlalte echipe la câştigarea titlului... au renăscut. La Baia Mare, Cluj şi Braşov, se vorbeşte despre titlu! „Nu putem vorbi acum de un asemenea obiectiv. Începutul de campionat va fi foarte important. Să vedem ce se va întâmpla în primele patru runde, care sunt foarte importante. De la meci la meci trebuie să eliminăm greşelile din jocul nostru şi să avem constanță” spune principalul Coronei, Aurelian Roşca. „Este foarte ușor să spunem că ne luptăm pentru titlu, dar cel mai important este să tratăm meciurile cu seriozitate și să dăm totul pe teren. Apoi, la final, vom trage linie. Normal, ne dorim să fim campioane și ne vom juca șansa” este de părere Aurelia Brădeanu.
La treabă, în Poiană... Începând de luni,  brașovencele vor efectua antrenamentul de dimineață în Poiana Brașov. Pregătirea va fi continuată seara, în Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, cu antrenamentele tehnico-tactice. Corona va mai juca cel mai probabil un amical la finalul acestei săptămâni, după care la Braşov va avea loc Trofeul Dumitru Popescu Colibaşi, ediția cu numărul 8. În acest an, sub Tâmpa şi-au anunțat  prezența HC Brăila, Universitatea Jolidon Cluj şi HC Ploieşti.

Comentarii

Ultimă oră