Sari la conținut

Primul caz de SIDA, vindecat definitiv. Medicii sunt uimiţi!

primul-caz-de-sida-vindecat-definitiv-medicii-sunt-uimiti

Cetateanul american Timothy Ray Brown este primul caz bolnav de SIDA a carui vindecare totala a fost confirmata oficial. Asa cum informeaza portalul Factroom.ru, Timothy Ray Brown, un suferind de SIDA, s-a imbolnavit in anul 2007 si de leucemie.

Evolutia fatala a leucemiei se prevedea mult mai rapida decat cea a maladiei SIDA. Singura solutie pentru a-i prelungi viata a fost, la acea data, o operatie de transplant a maduvei osoase.

In acest scop, bolnavul a fost internat intr-o clinica berlineza, unde specialistii germani aveau la dispozitie maduva de la un donator, care prin codul sau genetic, era imun la virusul HIV.

Asemenea cazuri sunt foarte rare, iar specialistii au stabilit ca, dintre europeni, circa 1% sunt imuni la HIV, prin codul lor genetic.

Expertizele efectuate dupa operatie au dovedit fara niciun dubiu ca transplantul, care l-a ajutat Timothy Ray Brown contra leucemiei, l-a vindecat total de SIDA.

Concluzia medicilor este foarte clara, in sensul ca dupa un asemenea transplant cu organe preluate de la persoane imune prin codul lor genetic, se poate produce vindecatrea totala de cumplita boala a virusului HIV.

Este un succes deosebit al medicinii germane, desi succesul este deocamdata simbolic: pe aceasta cale, nu pot fi vindeacati cei 33 milioane bolnavi SIDA, cati exista pe glob.

Numarul persoanelor sanatoase imune la virusul HIV este mic la nivel global, iar numarul celor carora - dintre acestia - li s-ar putea preleva unele organe face ca asemenea tratamnt sa poata fi aplicat numai in cazuri cu totul singulare, extrem de rare.

Timothy Ray Brown a fost unul dintre acesti norocosi.

Comentarii

Ultimă oră