Sari la conținut
primul-hamburger-din-carne-sintetica

Carnea sintetica a devenit realitate.La Londra a fost degustat primul hamburger facut din carne realizată pe bază de celule stem.
Omul de ştiinţă olandez Mark Post, a cărui echipă de la Universitatea din Maastricht a produs noul burger, şi-a exprimat speranţa că prepararea cărnii în laboratoare ar putea fi în cele din urmă o sursă de hrană pentru oameni şi să contribuie la schimbarea climei, obiectiv aflat la mulţi ani distanţă de a fi dus la îndeplinire, în cel mai bun caz.

'Aş spune că seamănă cu carnea. Nu are sare şi piper', a afirmat nutriţionistul austriac Hanni Ruetzler, unul dintre degustătorii voluntari ai produsului. 'Se simte absenţa grăsimii, dar în rest seamănă la gust cu un hamburger obişnuit', a declarat de asemenea ziaristul american Josh Schonwald.
Degustarea de luni, ce survine după cinci ani de cercetare, este un pas important în transformarea cărnii preparate în laborator într-un fenomen culinar.
Post şi colegii săi au fabricat carnea pentru hamburger din celule obţinute din muşchi de carne organică. Celulele au fost introduse în soluţie nutritivă pentru a le ajuta să se dezvolte în ţesut muscular, dezvoltându-se în mici fibre de carne.
Aproximativ 20.000 de fibre au fost necesare pentru a face o singură bucată de hamburger de 140 de grame.

Comentarii

Ultimă oră