Sari la conținut

Primul loc pe țară pentru echipajul de prim ajutor de la Crucea Roşie Braşov

primul-loc-pe-tara-pentru-echipajul-de-prim-ajutor-de-la-crucea-rosie-brasov

 Echipajul de prim ajutor de la Crucea Roşie Braşov, s-a clasat pe primul loc în ţară! În 2020 va reprezenta România în competiţia internaţională!

Alexandru Gelu Popa, Timea Păpară, Alexandra Călin, Denisa Vasilescu, Florian Mihai Staicu şi Paul Ştefan Butiseacă sunt cei care formează echipajul de top de prim ajutor al SNCRR – Filiala Braşov.


    Ei s-au clasat pe primul loc la Convenţia Naţională a echipelor de prim ajutor ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România. Evenimentul a avut loc în perioada 2-6 septembrie 2019, la Valea Ierii, judeţul Cluj unde s-au aflat în competiție 8 echipaje.


    Este pentru prima data când echipajul filialei Braşov a ocupat locul I. În anul 2018 s-a clasat pe locul VI, iar în anul 2017 s-au clasat pe locul II.


   Tinerii au avut de trecut o probă teoretică şi una practică. La proba teoretică au avut de rezolvat 30 de întrebări, cu mai multe variante de răspuns, într-un timp de 15 minute.

La proba practică, echipajul a fost pus în faţa a 5 situaţii diferite (dintre care una a fost susţinută în limba engleză), printre care una pe timp de noapte sau similară, o situaţie de triaj şi o situaţie de resuscitare cu utilizarea defibrilatorului, fiecare reprezentând concret câte o demonstraţie de prim ajutor de bază în caz de dezastre/accident colectiv, cu un minimum de trei victime pe fiecare situaţie. Timpul limită destinat rezolvării fiecăreia dintre situaţii a fost de 10 minute.


    Conform regulamentelor stabilite, la etapa internaţională participă echipajul câştigător al etapei naţionale din anul precedent.

Asta înseamnă că la etapa internaţională 2019 va participa echipajul câştigător din 2018, iar la etapa internaţională 2020 va merge echipa din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră