Sari la conținut

Agenția americană pentru controlul medicamentelor, FDA, a dat undă verde lansării pe piață a primului medicament împotriva SIDA, Truvada. Medicamentul este destinat persoanelor cu risc și are scopul de a reducerea numărul noilor infectări.
Food and Drug Administration a aprobat medicamentul antiretroviral produs de laboratorul american Gilead Sciences, “cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului SIDA (HIV) la subiecţi sănătoşi supuşi unui risc ridicat de a fi contaminaţi”.
Administrat zilnic, medicamentul este destinat “utilizării în scop profilactic înainte de un contact sexual cu un partener având virusul HIV, în combinaţie cu practici sexuale sigure, cum ar fi utilizarea prezervativului şi de alte măsuri de prevenire – screening periodic şi tratarea altor boli venerice – pentru a preveni transmiterea HIV la adulţi supuşi unui risc ridicat de îmbolnăvire”, precizeză Realitatea.net. În schimb, “Truvada nu poate înlocui practicile sexuale sigure”.
Scopul medicamentului este de a reduce numărul persoanelor infectate cu HIV căci,  în fiecare an, aproape 50.000 de tineri și adulți americani sunt infestați cu HIV în ciuda multiplelor metode de prevenire.

Comentarii

Ultimă oră