Sari la conținut

Primul recensământ preponderent on-line din România începe din 10 martie

primul-recensamant-preponderent-online-din-romania-incepe-din-10-martie

Este recensământul de probă pentru cel general, din 2022. 856 de locuințe din municipiul Brașov au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Național de Statistică și Direcția Județeană de Statistică Brașov în luna martie 2021, în etapa de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor, care va avea loc în semestrul I al anului viitor (2022).

Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită* pe teritoriul municipiului Brașov. Recenzorul se va identifica prin legitimaţia de serviciu emisă de Direcţia Teritorială de Statistică. Scopul Recensământului populației și locuințelor de probă este doar de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ.


Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași:


Pasul unu constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, care va fi disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau accesând codul QR din pliantul primit în cutia poștală;


Pasul doi constă în completarea chestionarului individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată de fiecare, la preînregistrare.


Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de SARS-Cov 2 este recomandată autorecenzarea (prin completarea chestionarului online). La nivelul județului Brașov, în cadrul recensământului de probă au fost incluse, pe lângă cele 856 locuințe din municipiu, și 518 de locuinţe din comuna Hălchiu.

Comentarii

Ultimă oră