Sari la conținut
primul-test-pentru-olimpice

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Braşov, a disputat un prim joc de verificare în compania formaţiei Phoenix Galaţi. Trupa condusă de Dan Calancea s-a impus cu scorul de 73-58 (26-11, 12-9, 12-17, 23-21).

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Braşov, a început pregătirile pentru noul sezon. Fetele conduse de Dan Calancea au jucat în acest weekend un prim joc de verificare în compania formaţiei Phoenix Galaţi. „Olimpicele” au practicat un joc foarte bun chiar dacă au avut în faţă o echipă care avea două săptămâni de pregătiri în plus. Trupa de sub Tâmpa, lipsită de aportul jucătoarelor Andra Haas, Sonia Ursu şi Ana Ferariu, a dominat autoritar primul sfert la finalul căreia conducea cu scorul de 26-11. Cu Britney Jones excelentă pe faza ofensivă şi cu Ashford şi Bartee foarte bune pe faza defensivă, braşovencele şi-au mărit avansul şi au intrat la odihnă cu un avantaj de 18 puncte, scor 38-20.

Repriză mai echilibrată. Repriza a doua a fost mai echilibrată. Trupa braşoveană a cedat din punct de vedere fizic, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj.Sfertul trei a fost dominat de oaspete cares-au impus la finalul celor zece minute de joc efectiv cu scorul de 17-12. În ultimul sfert al meciului s-a mers cap la cap până în final când Jones şi compania au punctat din două aruncări libere şi au câştigat sfertul cu 23-21. Astfel la finalul unui joc frumos, Olimpia CSU Braşov s-a impus cu scorul de 73-58.

Un câştig mare pentru Olimpia. De departe cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Britney Jones. Americanca a fost cu o clasă peste toate baschetbalistele ce au intrat pe parchetul Sălii Sporturilor, „Dumitru Popescu Colibaşi”. Cu un dribling ce ne aduce aminte de celebrul jucător american Isiah Thomas, cu o precizie şi o pătrundere ce ne amintesc de Air Jordan şi cu pase decisive ce ne aduc aminte de Magic Johnson, Britney Cimone Jones este o jucătoare excelentă pentru baschetul feminin românesc. Ea a jucat în cariera ei în WNBA pentru Chicago. „A fost un prim meci, încercăm să ne intrăm în ritm, încercăm să ne cunoaştem mai bine, dar lucrurile au fost foarte bune pentru noi în acest prim meci. Eu joc pe postul de conducător de joc şi încerc să le conduc pe fete în teren, să le trag după mine. Îmi place foarte mult echipa, îmi place antrenorul şi iubesc oraşul, este extraordinar de frumos. Eu sunt foarte încrezătoare în potenţialul acestei echipe şi cred că vom avea un sezon foarte bun. Eu văd această echipă între primele trei patru formaţii ale campionatului”, a spus jucătoarea celor de la Olimpia CSU Braşov, Britney Cimone Jones. Jones a încheiat primul meci în tricoul Olimpiei cu 30 de puncte înscrise. Pentru trupa condusă de Dan Calancea au mai punctat Munteanu 12, Bartee 10, Ashford 8, Cioroiu 6, Măgurean 4 şi Teo Armanu 3.

Test util. Tehnicianul Olimpiei, Dan Calancea, s-a declarat satisfăcut de modul în care s-au comportat elevele sale la primul joc amical din această perioadă a pregătirilor. „A fost un test foarte util pentru noi. Este primul joc de verificare şi nu am avut toate jucătoarele la dispoziţie. Andra Haas este cu naţionala României la europeanul de 3x3 de la Bucureşti, Sonia Ursu va ajunge sătămâna aceasta, iar Ana Ferariu are o săptămâna de vacanţă. În afară de asta, Brandie Hoskins, care şi-a dat acordul să vină să joace pentru Braşov, s-a răzgândit şi ne-a spus că nu mai vrea să joace în Europa şi că va rămâne în SUA. În aceste condiţii suntem nevoiţi să căutăm o altă jcătoare străină. Sper ca până săptămâna viitoare să avem lotul complet şi să găsim cea mai bună soluţie. Jones este un adevărat câştig pentru această echipă şi încă nu este la capacitate maximă. Ea este o jucătare cu foarte mare experienţă, care a evoluat în WNBA şi care va trage echipa după ea”, a spus tehnicianul formaţiei Olimpia CSU Braşov, Dan Calancea. „A fost primul meci de pregătire. Mi-a plăcut cum a arătat echipa în faţa unui adversar care are două săptămâni în plus de pregătire. Cred că fatele care au venit în această vară la Olimpia au adus un plus de valoare. Din păcate Brandie Hoskins nu a mai venit la Braşov şi suntem în căutarea ultimului stranier. Cred că săptămâna viitoare vom avea lotul complet. Căutăm o jucătoare care să poată acoperii poziţiile patru şi cinci. Sonia Ursu şi Andra Haas se vor alătura echipei săptămâna aceasta”, a declarat şi preşedintele comisiei pentru sport din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Dragoş Crăciun.

Comentarii

Ultimă oră