Sari la conținut

Primul traseu tematic din județ realizat într-o pădure virgină!

primul-traseu-tematic-din-judet-realizat-intro-padure-virgina

Primul traseu tematic din județ realizat într-o pădure virgină!


Valea pârâului Strâmbișoara adăpostește unul din templele cele mai fascinante ale naturii bogate din țara noastră: pădurea virgină de fag și brad de la Șinca. În 2016 UNESCO i-a recunoscut valoarea deosebită, incluzând-o, alături de păduri virgine și cvasivirgine din alte 7 zone din țara noastră, pe lista patrimoniului natural a lumii.


Sunt extrem de puține păduri în Europa în care omul nu a intervenit niciodată cu exploatări. Echipa de la Propark - Fundația pentru Arii Protejate consideră că pentru a menține aceste păduri-templu minunate trebuie nu numai să ținem departe ferăstraiele și topoarele de aceste păduri, nu numai accesul oamenilor de știință pentru cercetare, dar și deschiderea ”porților” pentru public, pentru tineri. Ca urmare, datorită unui mic proiect în Pădurea Șinca vă este oferită o experiență aparte: puteți parcurge primul traseu tematic din județ realizat într-o pădure virgină, denumit “Lumea fascinantă a pădurilor virgine”. Traseul de aproximativ 3 km cu 6 stații care prezintă esența poveștii unei păduri virgine, arată vizitatorului importanța lemnului mort, a ciupercilor și insectelor, a procesului regenerare naturală.


Sunteți invitați să vizitați pădurea de pe Valea Strâmbișoara, pădurea în care se află cel mai înalt brad din Europa.


Povestea traseului este înregistrată și prezentată sub forma de ghid audio, iar cei mici se pot antrena într-un joc, ”Găsește-mă” prin care pot descoperi locuitorii pădurii virgine.


Dar nu uitați: este o pădure strict protejată, a cărei liniște nu trebuie tulburată. Numărul vizitatorilor trebuie controlat atent de cei ce îngrijesc aceste păduri, silvicultorii de la Ocolul Silvic Pădurile Șincii. Înainte de a porni la drum programați vizita parcurgând pașii enumerați pe pagina web.

Comentarii

Ultimă oră