Sari la conținut
procedura-de-privatizare-a-oltchim-a-esuat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Palatul Victoria, că Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar acum ca circul din ultimele zece zile să înceteze.
El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.  Mai mult, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) urmează să sesizeze organele penale asupra acţiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim.
Patronul OTV este acuzat că a folosit documente false şi a încercat să înşele statul. Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, spune ministrul Economiei."Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni - n.r.)", a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Chiţoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat niciun câştigător pentru pachetul de acţiuni, dar nici pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.
Combinatul va intra în administrare specială, iar în maximum şase luni se va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Comentarii

Ultimă oră