Sari la conținut

Şapte piloţi militari au murit, şase israelieni şi un român după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea de zona Colţii Ţapului. După o noaptea în care operaţiunile au fost sistate, căutările elicopterului prăbuşit au fost reluate marţi dimineaţă.

Căutătorul de Elodii.

Vremea şi zona extrem de greu accesibilă au îngreunat eforturile salvatorilor. Procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat de cazul Elodiei Ghinescu, dar şi de tragedia aviatică de la Tuzla a ajuns în zona prăbuşirii elicopterului. Autorităţile anunţă o anchetă militară româno-israeliană care să desluşească cauzele producerii accidentului aviatic.

Ascensiune la peste 2.000 de metri

Echipele de intervenţie au început ascensiunea marţi dimineaţă la ora 05.30. Au ajuns cu greu la locul accidentului patru ore mai târziu. Ascensiunea s-a făcut extreme de dificil pe un traseu accedentat. Când au ajuns la peste două mii de metri altitudine uu găsit doar resturile din elicopterul militar împrăştiate pe o rază de 200 de metri. Din acel moment în zonă au mai avut acces doar organele de cercetate. Zona Colţii Ţapului a devenit un furnicar. Jandarmi, salvamontişti, echipaje S.M.U.R.D., procurori, militari români şi israelieni au urcat câtre locul tragediei. La faţa locului au venit şi câţiva membri ai comunităţii evreieşti din localitatea Cristian pentru a le oferi echipelor de intervenţie cafea şi câte ceva de mâncare.

Anchetă dificilă

Sarcina anchetatorilor este extrem de dificilă. În următoarele zile vor trebui să adune cât mai multe probe, să caute indicii pentru a stabili din ce cauză elicopterul s-a zdrobit de stânci. Acest lucru va dura probabil câteva zile în condiţiile în care ploia de luni noapte a cam măturat zona. Până acum echipele de intervenţie nu au reuşit să găsească trupurile celor şapte militari care se aflau în aparatul de zbor. Căutările au fost sistate din nou pe timpul nopţii şi vor fi reluate din nou miercuri de dimineaţă.


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră