Sari la conținut

Decanul Facultăţii braşovene de Ştiinţe Economice spune că „deciziile de politică fiscală din ultima perioadă nu au fost cele mai fericite”.

Mai mulţi specialişti consultaţi de publicaţia „Săptămâna Financiară” nu cred în prezicerile premierului Boc, care a anunţat ieşirea din criză. Unii dintre cei mai cunoscuţi profesori ai facultăţilor de economie din ţară au declarat că din punctul lor de vedere România nu are şanse să iasă din criză în acest an. Inedit este că, printre vocile critice la adresa guvernului, s-a numărat şi cea a reputatului profesor braşovean Gabriel Brătucu, un apropiat al partidului de guvernământ, realizator de emisiuni la RTT, televiziunea locală controlată de George Scripcaru.
Cu ce s-a lăudat Boc. „În luna aprilie, adică după primul trimestru, România are toate şansele să iasă din recesiune. Pentru că dacă în trimestrul 1, în 2011, vom avea o creştere în raport cu trimestrul anterior, România iese oficial din criză”, a anunţat Emil Boc. Specialiştii chestionaţi de publicaţia economică sunt de părere că premierul nu a făcut altceva decât să transpună într-o declaraţie definiţia ieşirii din recesiune, care spune că sunt necesare şase luni de creştere consecutivă pentru ca acest lucru să se întâmple. Nu este vorba însă decât de o manipulare, consideră cei mai mulţi specialişti.
Ce a declarat Brătucu. „Faptul că au fost domenii care uşor-uşor au început să se redreseze nu înseamnă că România a ieşit din criză. Din punctul meu de vedere, acest lucru se va întâmpla probabil de la anul. Avem însă nevoie de o politică guvernamentală bazată pe nişte măsuri care să sprijine mediul de afaceri autohton. Deciziile de politică fiscală din ultima perioadă nu au fost cele mai fericite. Creşterea TVA nu ne ajută absolut deloc”, a declarat prof. univ. dr. Gabriel Brătucu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea „Transilvania”.

Comentarii

Ultimă oră