Sari la conținut

Prognoza meteo pentru weekend în Brașov și în țară

prognoza-meteo-pentru-weekend-in-brasov-si-in-tara

Vineri, ne vom bucura de o zi cu mult soare şi doar spre seară în vest norii se vor aduna temporar. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în sudul Banatului. După-amiaza va fi plăcută sub aspect termic, cu valori termice potrivite pentru data din calendar – maxime de la 20 de grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei şi pe litoral până la 27 de grade în nord-vest şi centru.
Astăzi, vremea se anunţă frumoasă cu mult soare şi maxime termice de 23 de grade la Brașov și 18 grade la Predeal unde se poate semnala vânt slab până la moderat.

În capitală, o dimineaţă răcoroasă, unde temperatura va scădea spre 10...12 grade, chiar spre 8 grade în zona preorăşenească. Va fi soare pe toată durata zilei, vântul va fi liniştitit, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.
La mare, vremea va frumoasă, cu cer mai mult senin. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 22 de grade, iar apa mării va avea o temperatură de aproximativ 21 de grade. Vremea se menţine în general frumoasă şi la acest final de săptămână şi se va încălzi. Aşadar dacă vreţi să va mai bucuraţi de mare, vremea este prielnică. Sâmbătă soarele va avea o prezenţă generoasă, iar duminică, deşi se mai adună norii şansele să plouă sunt destul de mici. Vântul se intensifică trecător, iar temperaturile maxime ajung la 23...24 de grade.
După lăsarea serii, în Banat şi Crişana, cerul se va înnora temporar şi pe arii restrânse vor fi posibile averse. Vântul va sufla mai tare doar în sudul Banatului.
În sud cerul va fi mai mult senin, vântul în general slab, iar temperaturile diurne potrivite pentru o zi de 19 septembrie. Vor fi 24 de grade la Craiova, Râmnicu Vâlcea, Piteşti şi Buzău şi 25 de grade la Giurgiu şi Călăraşi.
A fost o dimineaţă răcoroasă în Moldova, dar ziua va fi însorită şi agreabilă termic. Vântul suflă slab, când şi când moderat după-amiaza. Mercurul în termometre va urca până la 24 de grade în sudul regiunii la Galaţi şi Focşani şi 21 de grade în nord la Suceava şi Piatra Neamţ.
Sâmbătă vremea devine în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnoărări temporar accentuate, averse, însoţite şi de fenomene electrice, pe arii extinse în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania, Oltenia şi nordul Moldovei şi izolat în rest. Cantităţile de apă vor fi însemnate îndeosebi în Banat şi în zona montană aferentă. Vor fi maxime cuprinse între 20 grade în Crişana şi estul Transilvaniei şi 27 de grade în sudul Munteniei.
În capitală, vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 25...26 de grade.
Duminică ploile preferă cam aceleaşi zone - astfel în regiunile intracarpatice, dar şi în nordul Moldovei şi în cea mai mare parte a Olteniei, cerul va fi mai mult noros şi va ploua sub formă de averse. În restul ţării, soarele se arată printre nori, iar ploile îşi vor face apariţia mai ales spre seară, cel mai probabil în regiunile sud-estice. Vântul va sufla slab, cel mult moderat, Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 28 de grade – cu cele mai ridicate valori în Bărăgan.
Norii se adună temporar şi în Bucureşti şi mai ales spre seara şi noaptea, trecător vor fi posibile ploi slabe. Temperatura maximă va fi de 27 de grade, cu 3...4 grade peste medie climatologică a acestei perioade.

Comentarii

Ultimă oră