Sari la conținut

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

prognoza-pentru-urmatoarele-doua-saptamani

În următoarele două săptămâni, vremea va fi una specifică perioadei de toamnă, cu ploi și temperaturi scăzute, dar în limitele calendaristice.

Potrivit prognozei emise luni de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 25 septembrie-8 octombrie, în Transilvania, până la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va răci şi, astfel, media valorilor diurne va fi de 16 grade, iar a celor nocturne de 2 grade.

În a doua săptămână, temperatura aerului va fi în creştere până la medii ale maximelor de 19 grade şi ale minimelor de 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-8 octombrie.

La munte, în primele două zile ale intervalului valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12 grade şi ale minimelor de 4 grade. Apoi, până la sfârşitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne va fi de 8-9 grade, iar a celor nocturne de -1 spre 1 grad.

În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11-12 grade şi ale celor nocturne, de 4-5 grade. În zilele de 25, 26 şi 27 septembrie, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 3 octombrie.

Comentarii

Ultimă oră