Sari la conținut

Program extins pentru vizitatori, la Cetatea Feldioara, din 2 octombrie

program-extins-la-cetatea-feldioara-din-2-octombrie

Din 2 octombrie 2018, porţile fortificaţiei vor fi deschise publicului de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00


  Numărul mare de vizitatori ai Cetăţii Feldioara, cu mult peste cel estimat de reprezentanţii primăriei comunei, i-a determinat pe edili să prelungească programul de vizitare a obiectivului care, din 1 august 2018, a fost deschis publicului.

„Interacţiunea cu toţi cei ce şi-au dorit să descopere Cetatea Feldioara acum, după ce lucrările de restaurare au fost finalizate, ne-a prilejuit nenumărate motive de bucurie şi mândrie locală prin darea în circuitul turistic al unuia dintre cele mai însemnate obiective turistice din Ţara Bârsei - Cetatea Feldioara/Marienburg.

Suntem pregătiţi, începând cu data de 2 octombrie, să vă întâmpinăm cu porţile Cetăţii Feldioara larg deschise, iar de această dată într-o formă mai extinsă a programului cu publicul. Astfel, de marţi şi până duminică, între orele 09.00 - 17.00, sunteţi invitaţi să descoperiţi povestea din spatele fortăreţei de la Feldioara”, este mesajul transmis turiştilor de Primarul comunei, Sorin Taus.

În incinta fortificaţiei, turiştii vor putea vedea şi expoziţiile „Mărturii arheologice şi mărturii de locuire şi conlocuire în Feldioara” şi „Cavalerii Teutoni”.

Cetatea din Feldioara a fost construită în secolul XIII, fiind cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania - Ţara Bârsei.

Cetatea este monument istoric, iar până în anul 2012 era doar o ruină. Cetatea din Feldioara a fost restaurată în totalitate în perioada anilor 2012 - 2017, iar acum își primește vizitatorii.

Comentarii

Ultimă oră