Sari la conținut
proiect-european-pentru-brasov

Transportul de mărfuri se poate muta de pe șosea pe calea ferată, pentru obținerea unor costuri mai mici, reducerea emisiilor și protejarea autostrăzilor. Acesta este, în mare,  proiectul fostului premier al României, liberalul Petre Roman, candidat din partea USL pentru Camera Deputaților pe Colegiul 8 Braşov.Ideea lansată de Petre Roman  a devenit proiect de discuție la nivel european, dar și pentru județul nostru este un mare câștig,  ține să precizeze Roman.


“Proiectul urmează să devină o lege europeană prin votul Parlamentul. Acest lucru înseamnă reducerea transportului greu şi poluant pe şosea în favoarea celui containerizat pe calea ferată. Iar cel mai mare terminal de containere pe calea ferată  din România şi din regiune este la Braşov” a declarat  Petre Roman, candidat USL la Camera Deputaților, colegiul 8 (Bartolomeu, Tractorul, Triaj, Uzina 2, Stupini).
Astfel, un proiect care se află şi în programul de guvernare al USL a devenit prin iniţiativa lui Petre Roman şi un proiect european.
Petre Roman a mai declarat că un alt proiect major care se va realiza la Braşov din fondurile europene este viitorul spital clinic universitar.
“Viitoarea guvernare USL va obţine  fonduri europene suficiente pentru construirea mai multor spitale din România, iar Braşovul este inclus pe listă.” a declarat Petre Roman, care a avut deja o întrevedere pe această temă cu ministrul Sănătăţii.

Comentarii

Ultimă oră