Sari la conținut

PROIECT INEDIT: experiment într-o şcoală din Constanţa! Fără teme pentru acasă timp de două săptămâni

proiect-inedit-experiment-intro-scoala-din-constanta-fara-teme-pentru-acasa-timp-de-doua-saptamani

O perioadă fără teme pare visul oricărui elev, dar chiar se întâmplă la o şcoală din România, unde profesorii au decis să implementeze un proiect pilot, după modelul unor ţări din Europa, care poate schimba complet învăţământul românesc.

Cursanţii au libertatea să îşi petreacă timpul aţa cum vor ei, după ore. Dascălii speră însă că vor alege studiul individual şi vor fi mai responsabili. La final, vor fi testaţi pentru a se vedea ce impact a avut experimentul.

Proiect inedit pentru elevi, la Constanţa. Zilele acestea, şcoala gimnazială „Nicolae Tonitza" experimentează un proiect intitulat „Perioada fără teme". Vor fi două săptămâni fără teme, urmate de alte două cu teme. "Perioada fără teme" a declanşat o bucurie efervescentă în rândul elevilor. Însă, în ciuda aşteptărilor, părinţii par sceptici, dar nu se opun proiectului. Psihologii sunt de părere că fara teme elevii vor scăpa de presiune, vor învăţa să aleagă ce au nevoie, devin mai responsabili şi îi vor vedea pe profesori şi pe învăţători drept aliaţii lor.

După ce această perioadă se va încheia, copiii vor fi testaţi din materia predată în aceste săptămâni. Profesorii vor să vadă dacă au rămas cu ceva şi dacă au asimilitat mai bine materia într-o perioadă în care nu au lucrat sub presiune. Notele nu vor fi trecute în catalog.


Comentarii

Ultimă oră