Sari la conținut

Proiectul „De la mic la mare reciclăm”, în școlile brașovene

proiectul-de-la-mic-la-mare-reciclam-in-scolile-brasovene

„De la mic la mare reciclăm!” sau despre reciclare la clasa I, în şcolile din Braşov

„Ştiaţi că din 10 PET-uri reciclate este fabricat un tricou?” Este doar o mică parte din ceea ce au aflat copiii din clasele I de la Colegiul Naţional „Johannes Honterus”, ieri, de la reprezentanţii firmei Comprest, la o lecţie altfel. Asta în cadrul proiectului „De la mic la mare reciclăm”.


     Copiilor li s-a explicat care sunt tipurile de deşeuri reciclabile, cum trebuie depozitate ele şi unde. De asemenea, li s-a spus că deşeurile colectate selectiv, cu excepţia hârtiei, trebuie spălate înainte de a fi aruncate în tomberoanele speciale, iar copiii au văzut filmuleţe despre activitatea de salubrizare şi reciclare, ba chiar au văzut şi cum arată depozitul de deşeuri ecologice al Braşovului, cum a fost el construit sau cum se face sortarea automată şi manuală a deşeurilor.


   „Este un lucru foarte important şi foarte educativ pentru copii. O parte dintre lucrurile pe care le-au auzit probabil ei le ştiau şi nu le făceau, dar când totul este demonstrat practic lucrurile sunt mult mai bune. Sper să îi creştem ca elevi cu simţ de răspundere şi care să recicleze corect”, a precizat Rozina Gertrude Găescu, învăţătoare la Colegiul Naţional „Johannes Honterus”.


    Proiectul a fost iniţiat de Comprest, în parteneriat cu Primăria municipiului Braşov.


   „Este un proiect de informare şi conştientizare a elevilor din şcolile braşovene privitor la colectarea separată a deşeurilor reciclabile. Proiectul se va desfăşura pe parcursul anului, în lunile februarie-iunie şi septembrie-decembrie, va consta în acţiuni de informare şi conştientizare, dar şi în activităţi practice. Elevii vor învăţa ce este reciclarea, care sunt deşeurile reciclabile, în ce recipiente trebuie precolectate aceste deşeuri şi ceea ce este cel mai important, de ce trebuie să reciclăm.


    Noi dorim ca prin acest proiect, informaţia pe care o transmitem elevilor să ajungă şi la părinţi, astfel încât gradul de colectare separată în municipiul Braşov să crească, şi totodată, prin educaţie, să încercăm să responsabilizăm oamenii în legătură cu mediul înconjurător”, a explicat Laura Iacob Tihon, responsabil cu mediul la Comprest SA.

Comentarii

Ultimă oră