Sari la conținut

Proiectul imobiliar de pe platforma Tractorul, în impas

Reprezentanţii Centerra Management, cei care anunţau anul trecut investiţii de 1,5 miliarde de euro în proiectul imobiliar de pe fosta platformă Tractorul, dau acum înapoi. Ei au declarat că, din cauza crizei, proiectul va suferi modificări.
Ce rămâne din proiectul iniţial? Proiectul Coresi, care urma să fie ridicat în locul fostei fabrici braşovene Tractorul, va fi reevaluat, după ce fondul de investiţii care sprijinea dezvoltarea „proiectului de regenerare urbană” a încetinit finanţarea. Reevaluarea va adapta proiectul la situaţia actuală a pieţei, spun reprezentanţii companiei. Nu se ştie, deocamdată, ce va mai rămâne din uriaşul proiect, anunţat până acum în presă.
„Regenerare urbană”. După achiziţia terenului de 124 de hectare al companiei Tractorul, investitorii Centerra Management anunţau că proiectul Coresi se doreşte a fi cel mai mare proiect de regenerare urbană din sud - estul Europei. Până acum, investiţiile anunţate în proiectul de regenerare urbană Coresi, se ridicau la 1,5 miliarde de euro. Proiectul preconiza dezvoltarea a peste 6.000 de apartamente, a unui campus universitar, a unui spital municipal şi a unui hotel cu o sală de conferinţe de 700 - 800 de locuri.
Mega-parc de retail. De asemenea, pe locul fostei uzine ar fi urmat să se amenajeze un parc de retail, Coresi Shopping City, care urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 85.000 de metri pătraţi. Aici urmau să se ridice un mare hipermarket, o galerie comercială, un centru de bricolaj, un magazin de mobilă şi unul de articole sportive. Inaugurarea fusese programată iniţial pentru finele lui 2011. În cea de-a doua parte a anului 2012 erau programate deschiderea a 150 de magazine, cafenele, restaurante şi a unui cinematograf multiplex cu ecrane 3D digitale.
Auchan, primul partener. În ianuarie anul trecut, Patrick Espasa, directorul general Auchan România, anunţa că firma pe care o va conduce va investi la Braşov 20 de milioane de euro, fiind primul dintre partenerii Centerra în proiectul Coresi şi unul dintre cei mai importanţi. Magazinul de la Braşov ar urma să aibă o suprafaţă totală de 16.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă de vânzare de 10.500 metri pătraţi. Pe lângă toate acestea, în timp ce în imediata apropiere a parcului de retail, urma să se dezvolte un centru de sport şi entertainment cu o suprafaţă închiriabilă de 28.000 de metri pătraţi.

Comentarii

Ultimă oră