Sari la conținut

Proiectul noului drum dintre Brașov și Sânpetru, în dezbatere

proiectul-noului-drum-dintre-brasov-si-sanpetru-in-dezbatere

Proiectul noului drum dintre Brașov și Sânpetru va intra în dezbaterea consiliilor locale din Brașov și Sânpetru


    Specialiștii Primăriei Brașov au aprobat în ședința din 7 iulie studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Narciselor, care va face legătura între strada Hărmanului din Brașov și DJ 103, la intrarea în Sânpetru. Conform Primăriei Brașov, în ședința de plen din această lună a Consiliului Local Brașov vor fi aprobați și indicatorii tehnico-economici afererenți investiției.


      Artera va avea o lungime de 2.830 metri, va porni de la sensul giratoriu str. Hărmanului - str. Zaharia Stancu - str. Narciselor, va continua pe lângă sediul RATBV, îndreptându-se apoi în linie dreaptă către Centura Brașov. Pentru traversarea variantei sunt luate în calcul două variante, fie un pasaj supteran, fie unul suprateran. Din acest punct, artera va continua pe teritoriul comunei Sânpetru. Pe traseu vor fi amenajate și trei sensuri giratorii noi, iar cel de la intrarea în extinderea celui existent la intrarea în Sânpetru.

Conform proiectului, artera va avea patru benzi de circulație (câte două pe sens), zona verde pentru separarea sensurilor și trotuare special amenajate pentru a permite circulația pietonilor și cicliștilor. Lățimea totală a străzii va fi de 20 m, cu tot cu trotuare și spații verzi.

Investiția pentru „Modernizare străzi - str. Narciselor”, face parte din planul de dezvoltare al municipiului Brașov și respectiv al comunei Sânpetru, scopul declarat al investiției fiind asigurarea continuității transporturilor, fluidizarea circulației pentru toate tipurile de vehicule, reducerea poluării urbane și creșterea eficienței activităților socio-economice din zona studiată.


    După această ședință, primarul George Scripcaru a declarat că scopul principal al arterei este de a descongestiona traficul de pe strada 13 Decembrie, având în vedere că în acest moment există o singură legătură directă între Sânpetru și Brașov.


       „L-am invitat la ședința comisiei de circulație și pe primarul din Sânpetru, Ioan Rusu, pentru că este un proiect care vizează, în mare măsură, cetățenii din această localitate, iar Primăria Sânpetru va trebui să se implice în realizarea acestei investiții, mai ales că în zona în care drumul se află pe teritoriul administrativ al acestei comune. Primăria Sânpetru va trebui să suporte costurile exproprierilor necesare modernizării acestui drum”, a explicat primarul George Scripcaru.


   Edilul brașovean a mai spus că în următoarea ședință de plen documentația va fi aprobată și de Consiliul Local Sânpetru.


  După ce vor fi aprobate hotărârile de Consiliu Local, municipalitatea brașoveană va putea începe demersurile pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Comentarii

Ultimă oră