Sari la conținut

Proprietarii de terase şi de clădiri degradate riscă amenzi

proprietarii-de-terase-si-cei-care-locuiesc-in-cladiri-degradate-risca-amenzi

Reprezentanţii municipalităţii nu se mai mulţumesc cu somaţii şi spun că sunt hotărâţi să treacă la amenzi. Astfel, Primăria vrea să schimbe situaţia din Centru vechi şi are în primul rând în vedere teresele de pe Republicii şi faţadele nereabilitate de ani de zile.

Edilul Braşovului, George Scripcaru, spune că cea mai intens circulată pietonală din centru trebuie să fie mai aerisită şi că cei ce nu vor să respecte regulile vor plăti amenzi între 500 şi 1000 de lei.   Zilele trecute când temperaturile au fost ceva mai primăvăratice inspectorii de la Primărie au făcut o evaluare în centrul oraşului. Unii proprietari au primit deja somaţii pentru nerespectarea anumitor prevederi din planul stabilit pentru zona centrului istoric privind amenajarea teraselor şi funcţionarea acestora. „Conform regulamentului pe care l-am şi publicat, pe care îl cunosc cu toţii, şi cu toate acestea unii se fac cu nu-l cunosc sau nu îl înţeleg.  Amenzile sunt între 5 şi 10 milioane de lei vechi. Nu-i nimic că poţi să-i dai amendă şi în fiecare zi”, a declarat George Scripcaru primarul Braşovului.

După somaţii, amenzi. Municipalitatea nu este de acord cu unii proprietari de cafenele, restaurante sau cofetării, de pe strada Republicii, care îşi extind prea mult terasele pe timpul sezonului cald, pentru că acest lucru produce aglomeraţie. „Suprafaţa care este trecută în abonament trebuie să fie respectată ca să evităm situaţiile de anul trecut când ştiţi bine că dacă voiai să faci stânga, dreapta pe Republicii trebuia să dai un tur până în Piaţa Sfatului sau Modarom să poţi să te duci unde ai nevoie”, a mai spus Scripcaru.

După ce ani de zile au trimis somaţii nenumărate pentru reabilitarea unor faţade de aici din centrul vechi, reprezentanţii municipalităţii sunt porniţi acum pe unii dintre  proprietari şi spun că vor trece la amenzi, acolo unde este cazul. “Nu poţi să fii ditamai banca şi să vii să pui un afiş cu <<ATENŢIE CADE TENCUIALA>>. Este ruşinos să nu fie în stare să-şi repare un scoc sau să-şi întreţină o faţadă”, a mai spus George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră