Sari la conținut

Protejează-ți bunurile înțelept - află cât de important este să deții un sistem de supraveghere video

protejeazati-bunurile-intelept-afla-cat-de-important-este-sa-detii-un-sistem-de-supraveghere-video

Într-o lume în care vandalismul este o infracțiune prea fin pedepsită, un sistem de supraveghere devine un scut de protecție asupra propriei locuințe. Nu ne este recomandat să așteptăm ajutor din partea altora pentru a ne ști bunurile, dar și pe noi în deplină siguranță.


Sistemul de supraveghere video a devenit o armă tot mai accesibilă nouă, o opțiune de protecție pe care nu ar trebui să o trecem cu vederea. Având în vedere că un astfel de sistem poate funcționa continuu, protecția pe care ne-o poate oferi atinge pragul de 100%. Există câteva informații despre sistemele de supraveghere video pe care oricine trebuie să le dețină. Aceastea vor fi expuse în cele ce urmează.


Cele două componente fără de care un sistem de supraveghere nu poate funcționa


Scheletul unui sistem de supraveghere video este destul de complex. Vorbim despre o grupare de componente ultra performante ce se aseamănă extrem de mult cu văzul nostru, al oamenilor. Mai exact, cele două componente principale ale unui sistem de supraveghere video sunt camere de supraveghere și DVR-ul sau NVR-ul.


Camerele de supraveghere pot fi asociate cu ochii, iar DVR-ul/ NVR-ul cu nervii optici și centrul vizual din creier, fiind componente cu un plus de caracteristici indiviatule față de camerele de supraveghere. Hard Disk-ul este una dintre componentele ce se montează în interiorul NRV-ului sau DVR-ului, putând fi asociat cu centrul vizual din creier, locul în care se stochează toate imaginile pe care le captăm cu ajutorul ochilor.


Clasificarea camerelor de supraveghere după tehnologie


Din punct de vedere al tehnologiei pe care o înglobează, camerele de supraveghere se clasifică în camere analogice (CVBS), analogice HD (AHD), Turbo HD (TVI), HDCI și IP. Toate aceste tipuri de camere dispun de tehnologii variate, ceea ce le face să funcționeze doar cu NVR-ul sau doar cu DVR-ul.


De exemplu, cele CVS, AHD, TVI și HDCVI pot funcționa doar cu DVR-ul, pe când cele IP funcționează doar cu NVR-ul. Bineînțeles, pentru ca funcționarea să fie continuă și eficientă, fără pic de întreruperi, sistemele de supraveghere în cauza au nevoie și de componente secundare, auxiliare. Putem aminti aici de cablurile de alimentare, mufele BNC, videobaloanele, alimentatoarele, iar lista poate continua în acest cel. Poți să vezi si la acest link ce alte caracteristici definitorii mai prezintă sistemele de supraveghere video.


Criterii în alegerea sistemului de supraveghere perfect


După cum s-a mai spus, sistemele de supraveghere au devenit alternative de protecție la îndemâna oricui. Cât despre preț, acesta diferă în funcție de producător, dar și de tehnologiile ultra performante pe care un sistem de înglobează.


Atunci când vine vorba de achiziționarea unui sistem de supraveghere pentru uz propriu și nu numai, magazinul online skut.ro este o recomandare la îndemâna oricui. În cadrul său se regăsesc sisteme de supraveghere de la producători renumiți pe această piață de profil. Putem aminti aici de camerele de supraveghere, disponibile pe skut.ro, de la PHILIPS, DAHUA, AMVI, HIKVISION, BENTECH, iar lista poate continua.


Alegerea poate fi făcută, în primul rând, în funcție de tehnologia pe care sistemul de supraveghere, implicit camerele video o înglobează. Despre aceste tehnologii s-a vorbit mai mai larg în rândurile de mai sus.


În aceeași ordine de idei, tipul camerelor de supraveghere ce însoțesc un sistem poate fi un criteriu de selecție. Dome, bullet, cube, speed dome, dar și box camera, LPR, fisheye și chiar camera disimulată, toate fac parte din opțiunile disponibile pe skut.ro.


Trebuie neapărat menționat că unele sisteme de supraveghere, totul țînând de tehnologiile pe care le înglobează, pot coopera cu un număr destul de impresionant de camere, nu doar una sau maxim două. Dacă intenția este de a va ști în siguranță continuu bunurile proprii și propria locuința, atunci veți avea nevoie de un sistem de supraveghere pe care îl puteți controla prin intermediul telefonului mobil. În acest sens, aveți nevoie de camere de supraveghere IP. Atunci când folosiți astfel de camere, clasicul monitor de observare va fi înlocuit de telefonul mobil printr-o aplicație.


Pentru și mai multe detalii despre tehnologiile pe care le înglobează camerele de supraveghere, dar și caracteristicile ce fac fiecare sistem de supraveghere video să fie unic, experții Skut stau la dispoziție pe skut.ro cu toate detaliile de care aveți nevoie.

Comentarii

Ultimă oră